Οικονομία

Σκυλακάκης: Νέα μέτρα στήριξης σε επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη


Η πρόσθετη ρευστότητα της χώρας από την ΕΚΤ, θα χρησιμοποιηθεί ώστε θα καλυφθούν ζημιές από τις οικονομικές επιπτώσεις του κοροναϊού, όπως υπογράμμισε, με δηλώσεις του στο Mega, ο  υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Παράλληλα, ανέφερε πως από την εικόνα που έχει, μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή έχουν οι επιχειρήσεις που μειώνεται ο τζίρος τους ειδικά την τελευταία εβδομάδα και ανησυχούν ότι δεν θα είναι μέσα στα μέτρα ενίσχυσης.

Ο υπουργός τόνισε ότι η διαδικασία είναι δυναμική και η κυβέρνηση θα εξετάσει πώς θα πάνε οι επιχειρήσεις αυτές τις επόμενες δέκα ημέρες και αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, θα συμπεριληφθούν και αυτές.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, θα υπάρξει εξάλλου ειδική πρόβλεψη και ρυθμίσεις στον τουριστικό κλάδο, όλα θα τα δούμε όσο θα προχωρά η κρίση.

"Το μεγάλο χτύπημα, ωστόσο, στην οικονομία θα είναι αν δεν έχουμε τουρισμό τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ή εάν δεν υπάρχει επαρκές φάρμακο για τον ιό και μας «επισκεφθεί» ξανά ο κορωνοϊός το Φθινόπωρο", κατέληξε ο κ. Σκυλακάκης.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις