Χρηστικά

Στις 14-15 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα επιδότησης για το ρεύμα - Τα κριτήρια ένταξης


Στις 14-15 Ιουνίου θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για όσους θέλουν να υποβάλλουν αίτηση για την επιδότηση των 600 ευρώ, που λειτουργεί σαν αποζημίωση στις αυξήσεις των ενεργειακών τιμολογίων που καταγράφηκαν τους τελευταίους μήνες, εξαιτίας κυρίως της ρήτρα αναπροσαρμογής.

Αυτό που δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως, για την ακρίβεια το αφήνει ανοιχτό το οικονομικό επιτελείο, είναι τα εισοδηματικά κριτήρια βάσει των οποίων θα γίνεται η ένταξη. «η προσπάθεια είναι να ανοίξει η πλατφόρμα στις 14-15 Ιουνίου για όσους έχουν μεικτό οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 ευρώ, για την επιδότηση έως 600 ευρώ στα νοικοκυριά. Θα μείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για περίπου 15 ημέρες, ώστε να κάνουν αιτήσεις όλα τα νοικοκυριά», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης στο ΑΝΤ1και πρόσθεσε

«είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο αν το ποσό του οικογενειακού εισοδήματος για τους δικαιούχους θα είναι καθαρό και όχι μεικτό, αυτό θα το δούμε τις επόμενες ημέρες. Για το βοήθημα θα ληφθούν υπόψη τα στοιχεία εισοδήματος που αφορούν το 2020, για να είναι ομοιόμορφη η κρίση του Κράτους για το ύψος της βοήθειας».

Όπως αποσαφήνισε, «σε περίπτωση νοικοκυριών που έχουν κοινό ρολόι, η επιδότηση θα πάει σε ένα ΑΦΜ. Αν γίνουν αιτήσεις πχ από δύο, το ποσό θα μοιραστεί. Αν γίνουν αιτήσεις από πάνω από ένα νοικοκυριά, το ποσό θα δοθεί στην χρονολογικά πρώτη αίτηση που θα κατατεθεί»

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα