Οικονομία

Skroutz: Ακρίβεια 38% στη Black Friday 2022 σε σχέση με πέρυσι


Αύξηση κατά 38,84% σε σχέση με το 2021 παρατηρείται στη μέση τιμή του καλαθιού αγορών του Skroutz στη χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα και αφορούν το «Black Friday 2022» και την αποτίμηση της online αγοραστικής κίνησης.

Όσον αφορά τον όγκο των παραγγελιών, αυτός κινήθηκε στα ίδια επίπεδα σχεδόν, σε σχέση με πέρυσι, με τη μέση τιμή του καλαθιού να είναι αυξημένη.

Ενδιαφέρον στοιχείο είναι η εξέλιξη των τιμών. Συγκεκριμένα, συνολικά το 25,01% των προϊόντων αγοράστηκε σε πιο οικονομική τιμή, ενώ μόλις το 9,32% των προϊόντων αγοράστηκε σε υψηλότερες τιμές σε σύγκριση με την εβδομάδα 13-17 Νοεμβρίου.

Οι επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στην πλατφόρμα την περίοδο της εβδομάδας Black Friday ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια, ενώ ο όγκος παραγγελιών φέτος άγγιξε σχεδόν τις 600.000.

skroutz

Αξίζει να σημειωθεί ότι 1 στις 4 παραγγελίες (25% του συνόλου των παραγγελιών) παραδόθηκε σε κάποιο από τα 500 skroutz points σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, γεγονός που αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών σε αυτή την επιλογή παραλαβής και πως αυτή έχει ενταχθεί πλήρως στην αγοραστική συμπεριφορά του χρήστη.

Οι δημοφιλέστερες αγορές στο Skroutz

skroutz

Οι κατηγορίες προϊόντων «Σπίτι-Κήπος», «Τεχνολογία» και «Μόδα» συγκαταλέγονται στις πιο δημοφιλείς, καθώς βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των καταναλωτών, παρουσιάζοντας το μεγαλύτερο ποσοστό επισκέψεων. Ωστόσο, η κατηγορία «Υγεία και Ομορφιά» είχε τον μεγαλύτερο αριθμό παραγγελιών φέτος (πρώτη θέση με ποσοστό 23,40%).

Ως προς τις κατηγορίες με τις υψηλότερες σε έκπτωση αγορές, αυτή που μονοπώλησε το ενδιαφέρον των καταναλωτών είναι η κατηγορία «Παιδικά φορέματα», στην οποία και αξιοποίησαν περισσότερο τις προσφορές.

Τέλος, οι καταναλωτές αξιοποίησαν τις δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα «Δόσεις για όλους» της Skroutz με ευέλικτους τρόπους πληρωμής. Πιο συγκεκριμένα, την ημέρα της Black Friday, παρατηρήθηκε αύξηση του τζίρου της τάξεως του 10% για αγορές μέσω του προγράμματος «Δόσεις για Όλους» σε σχέση την εβδομάδα 14/11 με 20/11, την ακριβώς προηγούμενη της Black Friday εβδομάδας δηλαδή.

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις