Ελλάδα

Απειλές σε βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ ενόψει της ψηφοφορίας για τις Πρέσπες


Απειλές ακόμη και για τη ζωή τους καταγγέλλουν ότι δέχονται βουλευτές των ΑΝΕΛ, ενόψει της ψηφοφορίας στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βασίλη Σκουρή για το News247, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει έρευνα για απειλητικά μηνύματα που φέρεται να έστειλε στέλεχος της ΝΔ, τον οποίο κατονομάζει ο ιστότοπος Documento.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ενημερωτικής ιστοσελίδας News247, μερικά από τα μηνύματα που έχουν δεχτεί βουλευτές αναφέρουν: «Θα βρεις το κεφάλι σου σε χαντάκι», «Θα σε σκοτώσουμε», «Μην το τολμήσεις θα μαρτυρήσεις».

«Δεν μπορώ ούτε να κάνω τη δουλειά μου, έχω σβήσει πάνω από 200 μηνύματα και έχω και άλλα, αλλά δεν τους φοβάμαι» δηλώνει χαρακτηριστικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Στο μεταξύ, δημοσίευμα του Documento, ισχυρίζεται πως το γαλάζιο στέλεχος που έστειλε απειλητικά μηνύματα με κινητά τηλέφωνα βουλευτών, ονομάζεται Σπύρος Αβραμάκος και είναι ο πρόεδρος της μεγαλύτερης Νομαρχιακής Οργάνωσης της ΝΔ, Β4 ΝΟΔΕ.

Η πρακτική να αποστέλλονται mails και να γίνονται τηλέφωνα από ψηφοφόρους σε πολιτικούς, είναι σύνηθες σε όλο τον πολιτισμένο δημοκρατικό κόσμο» έγραψε το στέλεχος της ΝΔ, πρόεδρος ΝΟΔΕ, Σπύρος Αβραμάκος, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, επιβεβαιώνοντας τις αποκαλύψεις που υποδείκνυαν τον ίδιο, ως υποκινητή απειλητικών μηνυμάτων σε βουλευτές.

Επιπλέον εκ μέρους της ΝΔ ο κ. Κυρανάκης υποστήριξε ότι δεν είναι εκφοβισμός τα τηλεφωνήματα σε βουλευτές, αλλα υποχρέωση.

ανάρτηση

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι περιμένει από τις αρμόδιες Αρχές να ερευνήσουν την υπόθεση, ενώ περιμένει και από την ηγεσία της Ν.Δ. «να καταδικάσει έμπρακτα και να διαγράψει όσους σχετίζονται με αυτήν την άθλια επιχείρηση εκφοβισμού, ώστε να δείξει ότι δεν έχει σχέση και η ίδια με αυτήν».