Αγορές

Σκοντάφτει στις 875 μονάδες το χρηματιστήριο


Απροσπέλαστο «οχυρό» αποδεικνύονται μέχρι στιγμής οι 875 μονάδες στο χρηματιστήριο. Μετά από διαδοχικές απόπειρες κατάληψης και μία πρόσκαιρη υπέρβαση του, η ανοδική δυναμική φαίνεται ότι εξαντλείται και οι βασικοί δείκτες αλλάζουν κατεύθυνση.

Προς το παρόν οι απώλειες είναι περιορισμένες, αλλά  η αλλαγή  κλίματος και «ψυχολογίας» γίνεται εμφανής στο ταμπλό, όπου κυριαρχεί πλέον το «κόκκινο». Η αγορά μπαίνει σε φάση ανασύνταξης δυνάμεων για την επόμενη μεγάλη «έφοδο», που μπορεί να φέρει τον ΓΔ προς τις 900 μονάδες.

Μέχρι στιγμής ο Γενικός Δείκτης «σκοντάφτει» στην αντίσταση των 875 μονάδων και θα χρειασθεί αυξημένος τζίρος για να την υπερβεί.  Σήμερα πήγε μέχρι τις 876,59 μονάδες, όπου «έμεινε από καύσιμα». Τώρα  διολισθαίνει προς τις 871, με απώλειες περίπου 0,25%.

Η μεγάλη ανατροπή σημειώθηκε στο τραπεζικό ταμπλό: Ο κλαδικός δείκτης πήγε +0,98%, γύρισε στο -1,49% και τώρα οι απώλειες του έχουν περιορισθεί σε 0,90%. Θετικό πρόσημο διατηρεί μόνον η Attica  (+0,8%).  Η Εθνική γύρισε από +1,5% σε -1,5%.
Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips   προηγούνται : Σαράντης +2,7%, ΕΛΠΕ +2%, Φουρλής +1,7%, ΕΧΑΕ +1,2%.  Με τις μεγαλύτερες απώλειες Μυτιληναίος -1,4%,  Ελλάκτωρ -1%, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή -0,8% ΟΛΠ, Τιτάν και Cenergy -0,6%.