Τράπεζες

Σκοντάφτει η πώληση της ελληνικής HSBC- Οι αποζημιώσεις και οι απολύσεις


 Μεγάλο “σκόντο” στις απαιτήσεις της θα χρειασθεί να κάνει η HSBC για να μπορέσει να πουλήσει το ελληνικό κομμάτι της, που το παζαρεύει δύο χρόνια με διαδοχικούς υποψήφιους αγοραστές, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Μετά τη Eurobank και την Εθνική που βγήκαν από το παιχνίδι,  τη σκυτάλη έχει πάρει η Τρ. Πειραιώς, η οποία όμως μοναδικός υποψήφιος τηρεί σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις. Οι πιθανότητας να υπάρξει deal για την εξαγορά των εδώ δραστηριοτήτων της βρετανικής τράπεζας είναι περιορισμένες.

Αυτοί που ανησυχούν περισσότερο για την έκβαση των διαπραγματεύσεων είναι οι 334 εργαζόμενοι της HSBC  στην Ελλάδα.  Αν γίνει η εξαγορά από την Τρ. Πειραιώς, τα 15 καταστήματα της HSBC θα κλείσουν, όλοι οι υπάλληλοι θα περάσουν από αξιολόγηση, οι περισσότεροι θα φύγουν και ελάχιστοι θα κρατήσουν τελικά τις δουλειές τους.

Αυτοί που δεν έχουν λόγους να ανησυχούν ιδιαίτερα είανι οι τρεις επικεφαλής της τράπεζας: Ο CEO Peter Yeates, ο επικεφαλής  του Retail Banking Στέλιος Πιρπινιάς και ο Head of Global Markets Ντίνος Κάμαρης. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εξασφαλίσει ότι αν η τράπεζα πουληθεί, θα πάρουν αποζημίωση της τάξεως του 1 εκατ. ευρώ έκαστος για να αποχωρήσουν.

Μέχρι τώρα είχαν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις συζητήσεις με Eurobank, Εθνική και Πειραιώς. Παραμερίστηκαν όμως, επειδή από τα κεντρικά της HSBC τους προσάπτουν ότι δεν είδαν “ζεστά” το θέμα της πώλησης, προτιμώντας να μείνουν τα πράγματα ως έχουν , για να διατηρήσουν τις θέσεις τους.
Οι διαπραγματεύσεις γίνονται πλέον απευθείας με το Λονδίνο. Στην Πειραιώς εκτιμούν ότι αυτό διευκολύνει τις προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας με όρους που θέτει η πλευρά των υποψήφιων αγοραστών.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα