Ελλάδα

Σκηνικό σύγκρουσης: Δέκα διμοιρίες ΜΑΤ και αύρες στάλθηκαν σε Λέσβο και Χίο


Στα άκρα οδηγείται η αντιπαράθεση κυβέρνησης-τοπικών κοινωνιών στα νησιά του βορείου Αιγαίου, για το μεταναστευτικό/προσφυγικό, καθώς στάλθηκαν 10 διμοιρίες ΜΑΤ, προκειμένου να επιβάλλουν τη διαμόρφωση των νέων κλειστών δομών.  

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, απέπλευσε σήμερα (24/2) γύρω στις 2.30 μετά το μεσημέρι από το λιμάνι του Λαυρίου το πλοίο «Πήγασος» φορτωμένο με 10 διμοιρίες ΜΑΤ και αύρες, με προορισμό τη Λέσβο και τη Χίο, την ώρα που κλιμακώνονται οι αντιδράσεις και στα δυο νησιά για την επίταξη των εκτάσεων, όπου η κυβέρνηση θέλει να φτιάξει τα κλειστά κέντρα-φυλακές για πρόσφυγες και μετανάστες. 

Είχε προηγηθεί το αίτημα των Δημάρχων των νησιών προς τον πρωθυπουργό για διάλογο, το οποίο δεν έγινε δεκτό. «Ζητήσαμε συνάντηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, χθες το βράδυ έλαβα μήνυμα από την κυβέρνηση ότι δεν επιθυμεί τον διάλογο και ότι θα προχωρήσει κανονικά το σχέδιο της.Εμείς δεν θέλουμε να φτιαχτούν αυτά τα κέντρα με τους χιλιάδες ανθρώπους στις περιοχές μας», είπε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

«Έχει ληφθεί απόφαση τα νησιά μας, που είναι σε μια ευαίσθητη περιοχή, να γίνουν «αποθήκες ψυχών» είπε ο Κώστας Μουτζούρης, συμπληρώνοντας ότι «επεισόδια» μπορεί να γίνουν ανά πάσα ώρα και στιγμή». Ακόμα προσέθεσε, «η κυβέρνηση επιθυμεί να έχει απέναντι της 200.000 κατοίκους των νησιών του Βορείου Αιγαίου, παρά 10.000.000 κατοίκους στην υπόλοιπη χώρα».

Σημειώνεται, ότι ομάδες περιφρούρησης από κατοίκους της Λέσβου έχουν αποκλείσει τους δρόμους που οδηγούν στην επιταγμένη έκταση.

Διαβάστε επίσης