Πολιτική

Σκάνδαλο υποκλοπών: Σύγκρουση Μητσοτάκη-Τσίπρα στη Βουλή


Σε μετωπική σύγκρουση ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη αναμένεται να εξελιχθεί η σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, για το ν/σ που αφορά τον εκσυγχρονισμό του καθεστώτος άρσης απορρήτου των επικοινωνιών και το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ.

Στο στόχαστρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα μπει προσωπικά ο πρωθυπουργός, τον οποίο θα κατηγορήσει ευθέως ότι υπό τις εντολές του, «κατασκευάστηκε» ο κυβερνητικός μηχανισμός παρακολουθήσεων, με θύματα πολιτικούς, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες και λοιπούς. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να κάνει ιδιαίτερη μνεία στα όσα είδα πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, περί παρακολουθήσεων των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων, τονίζοντας ότι με ευθύνη του Μαξίμου τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια της χώρας.

Ακολουθώντας τη γραμμή που υιοθέτησε μετά τις αρχικές αποκαλύψεις του σκανδάλου, ο πρωθυπουργός θα αποποιηθεί κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση, κατηγορώντας παράλληλα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αποπειράται να καλλιεργήσει τοξικό πολιτικό κλίμα. Θα επιμείνει στην ανάγκη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην ΕΥΠ, χωρίς όμως αυτή να απωλέσει τον επιχειρησιακό της ρόλο, ενώ αναμένεται να υποστηρίξει ότι η Υπηρεσία Πληροφοριών δεν χρησιμοποίησε το παράνομο λογισμικό Predator.

«Βολές» κατά του πρωθυπουργού αλλά και της κυβέρνησης αναμένεται να εκτοξεύσουν και οι υπόλοιποι αρχηγοί των κομμάτων, που έχουν ήδη εκφράσει τις αντιρρήσεις τους για το ν/σ που αφορά την ΕΥΠ.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής του από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής μόνο από τη ΝΔ. ενώ καταψηφίστηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην της Ελληνικής Λύσης, που επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα