Ελλάδα

Σκάνδαλο Novartis: «Θρίλερ» με μάρτυρα - πρώην σύμβουλο υπουργών Υγείας!


Νέες καταιγιστικές εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση της Novartis. Γιατί κατηγορείται ο πρώην συνεργάτης υπουργών Υγείας

Ο «μίτος» του σκανδάλου που περικλείει το σκάνδαλο Novartis ξετυλίγεται και μαζί αποκαλύπτονται νέα συνταρακτικά στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση που έχει σημαντικές πολιτικές προεκτάσεις. Ενας εκ των προστατευόμενων μαρτύρων, πρώην σύμβουλος υπουργών Υγείας, επιχείρησε να διαφύγει από τη χώρα, αλλά τελικώς έγινε αντιληπτός από τις αρχές.

Ο συγκεκριμένος πρώην σύμβουλος υπουργών Υγείας, είχε «πιαστεί στη φάκα» των εισαγγελικών αρχών, ως συμμετέχων στην υπόθεση Novartis. Δέχθηκε να συνεργαστεί με τις αρχές, ως προστατευόμενος μάρτυρα, προκειμένου να έχει πιο ευνοϊκή μεταχείριση, όταν η υπόθεσή του θα ερχόταν στη δικαιοσύνη.

Η συμφωνία τρόπον τινά με τις αρχές «χάλασε», όταν οι Εισαγγελείς Διαφθοράς εντόπισαν πρόσθετα στοιχεία αναφορικά με την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Novartis αλλά και τον ρόλο που διαδραμάτισε στην υπόθεση. Αποδείχθηκε, βάση των εισαγγελικών ερευνών, ότι ο εν λόγω μάρτυρας είχε μεγαλύτερη συμμετοχή και κομβικό ρόλο, σε σχέση με τα όσα είχε «αποκαλύψει» αρχικώς στις αρχές. Φέρεται να έλαβε χρηματικά ποσά από τη Novartis, προκειμένου να ενισχύσει τη θέση της εταιρείας στην ελληνική αγορά φαρμάκου.

Οι εισαγγελικές αρχές του απηύθυναν την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις που ορίζει ο νόμος 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου. 

Επιχείρησε να διαφύγει

Σύμφωνα, μάλιστα, με ασφαλείς πληροφορίες από το Εφετείο, ο κατηγορούμενος, πλέον, πρώην σύμβουλος φαίνεται να επιχείρησε χθες το βράδυ να φύγει από την χώρα. Οι κινήσεις του κατηγορούμενου, που του αποδίδεται πως προσπάθησε κρυφά να μετακομίσει στο εξωτερικό, σήμαναν αμέσως συναγερμό στις εισαγγελικές αρχές που εξέδωσαν αμέσως διάταξη απαγόρευσης του από την χώρα, ενώ παράλληλα οι διωκτικές αρχές παρέλαβαν το διαβατήριο του.

Η υπόθεση του εν λόγω συμβούλου, που ουσιαστικά είναι ο δεύτερος κατηγορούμενος στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας μετά το πρώην στέλεχος της, εκτιμάται ότι θα σηματοδοτήσει επιπλέον εξελίξεις στη εισαγγελική έρευνα η οποία συνεχίζεται κανονικά για όλες τις πτυχές που αφορούν την φαρμακοβιομηχανία για πολιτικά και μη πρόσωπα.


 

Διαβάστε επίσης