Διεθνή

Σκα Κέλερ: Να παλέψουμε από κοινού κατά των ακροδεξιών σχηματισμών


 «Οι επιτυχίες των Πρασίνων δεν περιορίζονται στην Έσση και τη Βαυαρία. Πρόσφατα είχαμε σπουδαίες επιτυχίες στο Λουξεμβούργο, το Βέλγιο. Διαπιστώνουμε ότι μια θετική εναλλακτική με ευρωπαϊκό όραμα αυξάνει τα ποσοστά μας. Η Ευρώπη ήταν ένα από τα σημαντικότερα θέματα στις βαυαρικές εκλογές και τα αυξήσαμε ακριβώς διότι έχουμε σαφείς θέσεις για την Ευρώπη», τονίζει η Σκα Κέλερ,  επικεφαλής της Ευρωπαίων Πράσινων και του ψηφοδελτίου των Γερμανών Πρασίνων για τις ευρωεκλογές, στη συνέντευξή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το όραμα των Πρασίνων εν όψει των ευρωεκλογών είναι «μια ενωμένη, αλληλέγγυα, κοινωνική, οικολογική Ευρώπη που να είναι δίπλα στους πολίτες της στα μεγάλα προβλήματα που θέτει η εποχή μας», προσθέτει η Πράσινη ευρωβουλευτής, η οποία βρέθηκε στην Αθήνα για να λάβει μέρος σε συζήτηση με θέμα: «Κοινωνική και Πράσινη Ευρώπη: προτεραιότητες & προϋποθέσεις», την οποία διοργάνωσαν οι Έλληνες «Οικολόγοι Πράσινοι».

Για την ακροδεξιά επισημαίνει ότι «κάνουμε ένα θεμελιώδες λάθος που συζητάμε διαρκώς γι' αυτούς και τούς θέτουμε στο επίκεντρο της πολιτικής» ενώ προσθέτει ότι «ενισχύουμε τους ακροδεξιούς συζητώντας συνεχώς για τους πρόσφυγες σαν να μην υπάρχουν άλλα θέματα. Είναι παράλογο».

«Οι προοδευτικές δυνάμεις δεν πρέπει να χωθούμε όπως τα κουνέλια στα λαγούμια μας, αλλά πρέπει να ενεργοποιηθούμε και επικοινωνήσουμε ευρέως τις απόψεις μας, το όραμά μας για την Ευρώπη επί όλων των θεμάτων που μας απασχολούν και να ταχθούμε σαφώς κατά της ακροδεξιάς και υπέρ του ανθρωπισμού, της ανοικτής κοινωνίας».

Για την πρόταση συμμαχίας των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης που έκανε πρόσφατα ο Α. Τσίπρας λέει: «Συνεργαζόμαστε εξαιρετικά καλά στο Ευρωκοινοβούλιο με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις, αλλά τα κόμματα έχουν το δικαίωμα να κατέλθουν αυτόνομα στις ευρωεκλογές. Βρίσκω σημαντικό να παλέψουμε από κοινού κατά των ακροδεξιών σχηματισμών και κατά της επίθεσης εναντίον της δημοκρατίας. Αυτό θα είναι ακόμα πιο σημαντικό στο επόμενο Ευρωκοινοβούλιο, αφού αναμένεται αύξηση της δύναμης των ακροδεξιών δυνάμεων».