Αγορές

Σημειωτόν και ένα βήμα πίσω το χρηματιστήριο


 Συναλλακτική άπνοια, επιφυλακτικότητα και κόκκινο ταμπλό στο χρηματιστήριο, που βρίσκεται στο μεταίχμιο μεταξύ σταθεροποίησης και διόρθωσης, ενώ στις διεθνείς αγορές επικρατεί αβεβαιότητα λόγω των εξελίξεων στα μέτωπα του Brexit  και της Συρίας.
 Με μηδαμινό τζίρο οι δείκτες κινούνται σε μικρό εύρος διακύμανσης χωρίς κατεύθυνση, καταγράφοντας μικρές απώλειες. Ο πολύ χαμηλός τζίρος (μόλις  7 εκατ. ευρώ σρ δύο ώρες συνεδρίασης) υποδηλώνει ότι τα ξένα χαρτοφυλάκια παραμένουν αδρανή, τηρώντας στάση αναμονής.
 Ανασταλτικός παράγοντας και το σημερινό κλείσιμο των συμβολαίων Οκτωβρίου στα Παράγωγα,  που μπορεί να «απελευθερώσει δυνάμεις και να αποτελέσει αφετηρία διαμόρφωσης βραχυχρόνιας τάσης.
 Η αγορά δεν έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία στα μηνύματα από τη Ν. Υόρκη, όπου ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και ο υφυπουργός για τον χρηματοπιστωτικό τομέα Γ. Ζαββός παρουσιάζουν στη διεθνή επενδυτική κοινότητα το σχέδιο «Ηρακλής» για την ταχεία μείωση των κόκκινων δανείων.
 Καλύτερη εικόνα διαμορφώνεται στην αγορά ελληνικών ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί τώρα κατά 6,5 μονάδες βάσης στο 1,35%, ενώ του 5ετούς διαμορφώνεται σε 0,63%, περίπου 3,5 μονάδες χαμηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο.

Μετοχές και δείκτες

Στο ΧΑ η επιβεβαιωθείσα τις τελευταίες μέρες αδυναμία του ΓΔ να προσεγγίσει και να υπερβεί την αντίσταση στις 875 μονάδες, συνηγορεί σε συνέχιση της συσσώρευσης, αυξάνοντας παράλληλα τις πιθανότητες διορθωτικής κίνησης.
 Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται αυτή την ώρα στις 857,8 μονάδες με οριακές απώλειες 0,20%.
 Ο  FTSE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης χάνει επίσης 0,20%, στις 2.130,5 μονάδες.
 Ο τραπεζικός δείκτης πήγε νωρίτερα -0,54% και τώρα έχει καλύψει πλήρως τις απώλειες, κινούμενος στα επίπεδα χθεσινού κλεισίματος.

Διαβάστε επίσης