Ελλάδα

Σημαντικά οφέλη από τη συμφωνία Πανεπιστημίου Πειραιώς με το University of Illinois at Chicago


Ανταλλαγή φοιτητών και καθηγητών, κοινά εκπαιδευτικά προγράμματα, κοινές ερευνητικές δραστηριότητες, καθώς και ανταλλαγή ακαδημαϊκού υλικού είναι, μεταξύ άλλων, τα οφέλη που θα κομίσει η συμφωνία του Πανεπιστημίου Πειραιώς με το περίφημο αμερικάνικο Πανεπιστήμιο της Πολιτείας του Ιλινόις στο Σικάγο (University of Illinois at Chicago).

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν να συνεργαστούν για την επόμενη 5ετία με τον πρύτανη του ΠΑΠΕΙ, κ. Άγγελο Κότιο να σημειώνει: «Διευρύνεται η δυνατότητα πρόσβασης των καθηγητών και φοιτητών του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο υψηλής ποιότητας αμερικανικό επιστημονικό περιβάλλον και μάλιστα στην πόλη του Σικάγο, που έχει έντονο το ελληνικό στοιχείο, και έτσι εμπεδώνεται η εκπαιδευτική και ερευνητική συνεργασία του Πανεπιστημίου Πειραιώς με ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον δραστήρια ακαδημαϊκά ιδρύματα των Ηνωμένων Πολιτειών».

Η συμφωνία υπογράφηκε από τους καθηγητές Χρήστο Αμοιρίδη, πρύτανη του Πανεπιστημίου του Ιλινόις, και Αριστοτέλη Τζιαμπίρη, πρόεδρο του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Παράλληλα, έγιναν επαφές της αντιπροσωπείας του Πανεπιστημίου Πειραιώς με το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας (Hellenic American Leadership Council ή HALC) και το Συμβούλιο για Διεθνείς Υποθέσεις της πόλης του Σικάγο (Chicago Council for Global Affairs).

Διαβάστε επίσης