Οικονομία

Σήμα για αναβάθμιση δίνουν Moody’s και Standard & Poor’s


Σήμα για αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας τους επόμενους μήνες δίνουν οι Moody’s και Standard & Poor’s , βάζοντας θετικό πρόσημο στο εκλογικό αποτέλεσμα και στην αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας.

Η Moody’s χαρακτηρίζει πιστωτικά θετική την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως «ανοίγει τον δρόμο για ακόμη μια τετραετία του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία και θα διασφαλίσει τη συνέχεια στις δημοσιονομικές και οικονομικές πολιτικές της Ελλάδας».

Ο οίκος αξιολόγησης προβλέπει ότι η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει ανοδικά εφόσον εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις και ακολουθηθεί η ίδια δημοσιονομική πολιτική. Διατηρεί, μάλιστα, τις προοπτικές για σταθερή αύξηση του ΑΕΠ τα επόμενα χρόνια, εκτιμώντας  ότι η Ελλάδα θα σημειώσει μία από τις μεγαλύτερες μειώσεις χρέους παγκοσμίως, με το χρέος της γενικής κυβέρνησης να μειώνεται κάτω από 150% του ΑΕΠ έως το 2025, από 171,3% στο τέλος του 2022».

Η Moody's θα αξιολογήσει εκ νέου την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας στις 15 Σεπτεμβρίου.

Η Standard & Poor’s από την πλευρά της, τονίζει ότι η επανεκλογή της Νέας Δημοκρατίας εξαλείφει τους κινδύνους για ενδεχόμενη πολιτική αστάθεια. Σημειώνει, ότι «τα μεταρρυθμιστικά και τα δημοσιονομικά αποτελέσματα θα αποτελέσουν βασικά κριτήρια για την επόμενη απόφασή μας σχετικά με την αξιολόγηση της Ελλάδας», υπενθυμίζοντας ότι η επόμενη προγραμματισμένη αξιολόγηση για τη χώρα, είναι στις 20 Οκτωβρίου.

Τον Απρίλιο o οίκος αξιολόγησης είχε σημειώσει ότι θα μπορούσε να αναβαθμίσει την Ελλάδα στην επενδυτική βαθμίδα εντός των επόμενων 12 μηνών εάν η νέα κυβέρνηση συνεχίσει την πολιτική δημοσιονομικής προσαρμογής και τις μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Moody's S&P