ΕΥΖην

Shuri: Κόμικ γίνεται και η αδερφή του "Μαύρου Πάνθηρα" από τη Marvel


Ένα κόμικ με τις περιπέτειες της αδελφής του Μαύρου Πάνθηρα, Shuri, θα κυκλοφορήσουν οι εκδόσεις Marvel, αφού ο χαρακτήρας της έγινε πολύ δημοφιλής από την ταινία που ήταν αφιερωμένη στον αδελφό της, την πρώτη του είδους με διανομή σχεδόν αποκλειστικά μαύρη.

Η Shuri είναι η ιδιοφυία της οικογένειας, ικανή να εφευρίσκει πολλά αντικείμενα και υψηλό τεχνολογικό εξοπλισμό, πολλά από τα οποία εξοπλίζουν τον αδελφό της Τι'Τσάλα, όταν αυτός φοράει τη στολή του Μαύρου Πάνθηρα.

Η ηθοποιός Λετίσια Ράιτ από τη Γουιάνα υποδύεται τη Σούρι, έναν χαρακτήρα με έντονη προσωπικότητα και πολύ χιούμορ που προσήλκυσε το κοινό σε τέτοιο βαθμό που η Marvel αποφάσισε να της προσφέρει το δικό της κόμικ.

Το πρώτο κόμικ της "Shuri - The Black Panther's sister" (Σούρι - Η αδελφή του Μαύρου Πάνθηρα) θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Marvel, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία του ιστότοπου Bustle.

Παρότι η Σούρι δεν είναι η πρώτη μαύρη ηρωίδα του σύμπαντος των "κόμικς", καθώς προηγήθηκε η Storm (Θύελλα), ένα από τα μέλη των X-Men της Marvel, τα κόμικς του είδους που έχουν κεντρικό πρόσωπο μαύρη γυναίκα είναι πολύ σπάνια.

Η Marvel εμπιστεύτηκε στην Αφροαμερικανίδα συγγραφέα Νέντι Οκόραφορ ("Who fears death" /Ποιος φοβάται τον θάνατο;) το σενάριο των περιπετειών της Σούρι.

Η ταινία "Black Panther" αποτέλεσε κατά γενική άποψη καμπή στην ιστορία της εκπροσώπησης των μαύρων στον αμερικανικό κινηματογράφο.

Με έσοδα 1,34 δισ. δολάρια από τα εισιτήρια, ο "Μαύρος Πάνθηρας" είναι στην ένατη θέση των ταινιών μεγάλου μήκους που κατέγραψε τα μεγαλύτερα κέρδη στην ιστορία του κινηματογράφου.

Διαβάστε επίσης