Αγορές

Σημαντική βελτίωση για τα ελληνικά ομόλογα


Το ευνοϊκό κλίμα που διαμορφώνεται στις διεθνείς αγορές, μετά τα ουσιαστικά βήματα σύγκλισης που κάνουν ιταλική κυβέρνηση και Κομισιόν, καθώς η αποψινή έγκριση του ελληνικού προϋπολογισμού από το Eurogroup, λειτουργούν ευεργετικά για τα ελληνικά ομόλογα. Οι αποδόσεις των ομολόγων υποχωρούν σημαντικά και διαμορφώνονται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων εβδομάδων.

Συγκεκριμένα, η απόδοση του δεκαετούς υποχωρεί στο 4,202%, ενώ αντίστοιχη βελτίωση καταγράφει και η απόδοση του πενταετούς ομολόγου, που διαμορφώνεται στο 3,222%.

Σημαντική είναι και η πτώση που παρουσιάζουν οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η απόδοση του δεκαετούς, που υποχωρεί κατά 6,3 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται στο 3,149%.

Δημοσιεύματα των ιταλικών εφημερίδων, που επικαλούνται δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Τζιοβάνι Τρία, αναφέρουν ότι η Ρώμη είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί  με την  Κομισιόν τη μείωση του στόχου της, για το έλλειμμα του προϋπολογισμού στο 2% του ΑΕΠ, ή και κάτω από αυτό.

«Ναι, αυτά είναι τα στοιχεία», απάντησε ο κ. Τρία σε ερώτημα αν η Ιταλία διαπραγματεύεται μείωση του ελλείμματος στο 2% ή στο 1,9%, από τον τρέχον στόχο του 2,4%, σύμφωνα με την La Repubblica, μεταδίδει το Reuters.