Ελλάδα

Σφίγγει ο κλοιός για τους εμβολιασμένους άνω των 60 ετών με δύο δόσεις


Σφίγγει από σήμερα ο κλοιός για τους εμβολιασμένους άνω των 60 ετών με δύο δόσεις που δεν έλαβαν εντός 7μήνου την τρίτη δόση θα έχουν ανατροπές στην καθημερινότητά τους, καθώς για να πάνε στην εργασία τους θα χρειάζονται δύο rapid test την εβδομάδα.

Ουσιαστικά δηλαδή θα θεωρούνται εμβολίαστοι αφού είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν τις ίδιες διαδικασίες με τους ανεμβολίαστους.

Επίσης, θα αποκλείονται από εσωτερικούς χώρους, όπως σε εστιατόρια, μπαρ, κέντρα διασκέδασης, θέατρα, σινεμά και εσωτερικούς χώρους άθλησης, ενώ θα χρειάζονται rapid test για να ψωνίσουν σε εμπορικά καταστήματα και για να ταξιδέψουν με αεροπλάνο, πλοίο ή τρένο.

το πιστοποιητικό νόσησης

Το πιστοποιητικό νόσησης θα έχει ισχύ πλέον τρεις μήνες. Τα πιστοποιητικά νόσησης που εκδόθηκαν έως τις 30/10/21, θα λήγουν στις 31 Ιανουαρίου 2022, ενώ όσα πιστοποιητικά εκδόθηκαν από 1/11/21 θα λήγουν επίσης σε τρεις μήνες. Η σχετική τροπολογία του υπουργείου Υγείας, για τη μειωμένη ισχύ του πιστοποιητικού νόσησης στους τρεις μήνες, ψηφίστηκε στις 9 Δεκεμβρίου στη Βουλή.

Αναφέρει, ότι το πιστοποιητικό νόσησης θα έχει ισχύ 90 μέρες και από τις διατάξεις, ενώ εξαιρούνται όσοι για αποδεδειγμένους ιατρικούς λόγους δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο. Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε γίνει γνωστό πριν από μερικές ημέρες, οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να λαμβάνουν πιστοποιητικό νόσησης μόνο με μοριακό τεστ, (PCR) βάσει εισήγησης της επιτροπής των ειδικών.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις