Πολιτική

«Σφάζονται» για τις δηλώσεις Μητσοτάκη περί δώρου Χριστουγέννων


Συνεχίζεται ο «εμφύλιος» που προκάλεσαν στον πολιτικό χώρο της ΝΔ οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το δώρο Χριστουγέννων και τα κοινωνικά επιδόματα, οι οποίες ερμηνεύθηκαν ως πρόθεσή του να τα καταργήσει αν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Η φίλα προσκείμενη στην αξιωματική αντιπολίτευση εφημερίδα «Δημοκρατία» που ανέδειξε το θέμα, έγινε στόχος σφοδρής επίθεσης από τη ΝΔ, η οποία την χαρακτήρισε ως «Δούρειο Ιππο» του ΣΥΡΙΖΑ. Η εφημερίδα απαντά σήμερα με δύο άρθρα, αναρτώντας παράλληλα στην ιστοσελίδα της το βίντεο με τις δηλώσεις Μητσοτάκη, προς απόδειξη ότι μετέφερε ακριβώς όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και δεν δημιούργησε fake news. Επικαλείται μάλιστα την αντίδραση του ΚΙΝ.ΑΛ, που επέκρινε τα λεχθέντα από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν και – όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα -  «ταυτίζεται πολιτικά» μαζί της.

Στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο αναφέρεται ότι ευρισκόμενη «σε πανικό η ηγεσία της ΝΔ, αντί να επανορθώσει την αστοχία, κατασκευάζει... εχθρούς».

Σε σχετικό άρθρο η εφημερίδα παρουσιάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη – χωρίς να τον κατονομάζει – ως άνθρωπο «μεγαλωμένο στα πούπουλα», που βρίσκεται μακριά από τους ανθρώπους του μόχθου και δεν κατανοεί τις ανάγκες τους.

Σε άλλο άρθρο υπογραφόμενο από τον Γ. Χαρβαλιά, αναφέρεται επίσης ότι δώρα, επιδόματα και κοινωνικές παροχές είναι άγνωστες έννοιες για τον Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος «δεν χρειάστηκε ποτέ να εξαρτήσει ξεχωριστές στιγμές στη ζωή του από αυτό που περιφρονητικά ονομάζει “ελεημοσύνη των Χριστουγέννων”(...) Πολιτικός αρχηγός ο οποίος μπλέκει την έννοια της κοινωνικής παροχής με την «πελατειακή πρακτική», ειλικρινά δεν ξέρω από πού «ψωνίζει» ιδεολογία»,

Το άρθρο-απάντηση της «Δημοκρατίας» στη ΝΔ, που δημοσιεύθηκε υπό τον τίτλο «Οι επιθέσεις δεν μας πτοούν»

«Αυτοί που έχουν μεγαλώσει στα πούπουλα και όσοι δυσκολεύονται να θυμηθούν πόσα έχουν και πόσα εισπράττουν, αδυνατούν να καταλάβουν τον καημό των οικογενειαρχών ή των μοναχικών ανθρώπων που δεν έχουν να πληρώσουν τη ΔΕΗ και φοβούνται ότι σύντομα θα τους κόψουν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Αυτοί που έχουν μεγαλώσει στο ψέμα φοβούνται να αντικρίσουν το σκληρό πρόσωπο της αλήθειας. Φτάνουν στο σημείο, αν τα ψέματα είναι περισσότερα απ' όσα μπορεί να αντέξει η ήδη... διεσταλμένη συνείδησή τους, να τρέμουν την ώρα και τη στιγμή που θα υποχρεωθούν να δουν δημοσιευμένες μερικές αλήθειες οι οποίες τους αφορούν - ακόμα κι αν τις έχουν εκφράσει δημοσίως!

Αυτό ακριβώς συμβαίνει με την περίπτωση των δηλώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα δώρα των Χριστουγέννων, τις οποίες μετέφερε αυτολεξεί η «δημοκρατία», προκαλώντας την οργισμένη -και εντελώς εκτός πάσης λογικής- αντίδραση του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο εξέμεσε ύβρεις εναντίον της εφημερίδας μας επειδή γράψαμε όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Αυτό κι αν είναι παγκόσμια πρωτοτυπία! Να σε κατηγορούν διάφοροι κομματικοί, επειδή δημοσίευσες, χωρίς να αλλάξεις λέξη, όσα δήλωσε ο αρχηγός του κόμματος!

Ενδεικτικό της παράνοιας και του πανικού που έχει καταλάβει τους υβριστές οι οποίοι ελέγχουν την επικοινωνία της Ν.Δ. είναι η ανακοίνωση του ΚΙΝ.ΑΛ., του κόμματος στο οποίο έχουμε ασκήσει σφοδρότατη κριτική και το οποίο όλοι γνωρίζουμε ότι εν πολλοίς ταυτίζεται πολιτικά με εκείνο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτή η ανακοίνωση, λοιπόν, για το θέμα των χριστουγεννιάτικων δώρων δικαιώνει απόλυτα τη «δημοκρατία»!

Αντί για ύβρεις, χαρακτηρισμούς και γονατογραφίες, οι επιτελείς της Ν.Δ. οφείλουν απαντήσεις. Ποια δώρα «δεν χρειάζονται» οι πολίτες; Σε ποια αναφερόταν ο κ. Μητσοτάκης; Πότε σκοπεύει να τα καταργήσει και με τι θα τα αντικαταστήσει; Με... ευκαιρίες;

Και όσοι αμφισβητούν την ακρίβεια όσων γράφτηκαν από τη «δημοκρατία», ας κάνουν τον κόπο να παρακολουθήσουν το βίντεο, όπου ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει, λέξη προς λέξη, όσα του απεδόθησαν στο πρωτοσέλιδο άρθρο μας»

Τα βασικά σημεία του άρθρου του Γιώργου Χαρβαλιά, με τίτλο «Ο 13ος μισθός δεν αποτελεί ούτε χατίρι, ούτε χαρτζιλίκι»

«Δεν είμαι βέβαιος ότι μπερδεύτηκε ο Κυριάκος στην Κύπρο και ονόμασε συλλήβδην τα «επιδόματα αλληλεγγύης», τα «κοινωνικά μερίσματα» και τις άλλες ευρηματικές ελεημοσύνες του Τσίπρα «δώρο Χριστουγέννων». Είναι προφανές όμως ότι τα έχει πολύ μπερδεμένα στο μυαλό του.

Πολιτικός αρχηγός ο οποίος μπλέκει την έννοια της κοινωνικής παροχής με την «πελατειακή πρακτική» ειλικρινά δεν ξέρω από πού «ψωνίζει» ιδεολογία. Γιατί σε κάθε περίπτωση ο 13ος μισθός δεν αποτελεί ούτε δωράκι ούτε μπαξίσι ούτε εορταστικό χαρτζιλίκι που δίνουν οι κυβερνήσεις για να καλοπιάνουν τον κόσμο. Κοινωνική κατάκτηση αποτελεί, την οποία υφάρπαξαν στον δημόσιο τομέα οι δανειστές, προκειμένου να «διασώσουν» τη χώρα με τα Μνημόνια. Περιέκοψαν δηλαδή δύο ολόκληρους έξτρα μισθούς, οι οποίοι ευσχήμως ονομάζονταν δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και επίδομα αδείας(…).

Δεν υπάρχει ελληνική οικογένεια που να μην έχει στηρίξει τον προϋπολογισμό της στη γλυκιά προσδοκία των «δώρων», αυτής της προνοιακής πολιτικής που στέρησαν βάναυσα οι δανειστές από μεγάλη μερίδα πολιτών (…). Αφήστε που στις μέρες μας τα όποια «δώρα» και «επιδόματα» πάνε κυρίως για να ταΐσουν στόματα…

Για τον Κυριάκο αυτά προφανώς είναι άγνωστα πράγματα. Δεν χρειάστηκε ποτέ να εξαρτήσει ξεχωριστές στιγμές στη ζωή του από αυτό που περιφρονητικά ονομάζει ελεημοσύνη των Χριστουγέννων. Προφανώς δεν την είχε ανάγκη. Πρέπει όμως να το φωνάζει;»
 

 

Διαβάστε επίσης