Επιχειρήσεις

ΣΕΒ: Οι προκλήσεις των επιχειρήσεων στην Θράκη


Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης αναδείχθηκαν στις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν με την αντιπροσωπεία του ΣΕΒ, που επισκέφθηκε την περιοχή. Πρόκειται κυρίως για την ανάγκη δραστικής βελτίωσης των υποδομών, ειδικά στις συνδέσεις με τα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών, την κάλυψη των αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό, την περαιτέρω ενίσχυση των επιχειρήσεων στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου, την λειτουργία των τελωνείων με λιγότερη γραφειοκρατία και το κόστος ενέργειας, που πλήττει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

Ο ΣΕΒ, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ενημέρωσε τις επιχειρήσεις για τις δράσεις που υλοποιεί για την υποστήριξη των μελών του, όπως την πρωτοβουλία Skills4Jobs, που καταρτίζει νέες και νέους σε τεχνικές δεξιότητες που χρειάζονται οι επιχειρήσεις. Επίσης, τονίστηκε η συνεργασία με τις επιχειρήσεις μέλη για την εκπόνηση προτάσεων και την κατάθεση αιτημάτων τους για κρίσιμα ζητήματα, όπως το διμερές εμπόριο στο πλαίσιο εκμοντερνισμού της Συμφωνίας Τελωνειακής Ένωσης Ε.Ε.-Τουρκίας και τα τελωνειακά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις μέλη του.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Ευθύμιος Βιδάλης, επισήμανε ότι «οι συναντήσεις με τις επιχειρήσεις στην Περιφέρεια και ειδικά σε μια ακριτική περιφέρεια όπως η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, είναι μείζωνος σημασίας για τον ΣΕΒ, όπως είναι και η αποτελεσματική εκπροσώπηση των τοπικών επιχειρήσεων στην κεντρική διοίκηση. Ο ΣΕΒ εργάζεται με συνέπεια και επενδύει στην αναβάθμιση της επιχειρηματικότητας στην περιφέρεια, μια προσπάθεια που είναι κλειδί για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και ανταγωνιστικότητας της οικονομίας».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα