Αγορές

Sell off το πετρέλαιο, σταθεροποιητικά η Wall Street


Μετά από μια συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας οι δείκτες κατάφεραν να κλείσουν σταθεροποιητικά - ήπιες απώλειες για Dow Jones και S&P, μικρή άνοδο για Nasdaq.

Ενόψει και της αργίας την Δευτέρα - λόγω Memorial Day- οι επενδυτές επεδίωξαν να κλείσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εβδομάδα. Ωστόσο έντονες ήταν οι πιέσεις που εκδηλώθηκαν στους ενεργειακούς τίτλους από την κατάρρευση της τιμής στο αργό πετρέλαιο. 

Αφορμή της σημερινής εικόνας αποτέλεσε η είδηση ότι Ρωσία και Σαουδική Αραβία εξετάζουν την αύξηση της παραγωγής κατά 1 εκ. βαρέλια ημερησίως. Εν τέλει το συμβόλαιο του αργού πετρελαίου έχασε έδαφος κατά 4% και βρέθηκε στα 67,88 δολ. το βαρέλι.

Από τα τελευταία οικονομικά νέα, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Απρίλιο σημείωσαν πτώση 1,7%.

Στο προσκήνιο παραμένει η ματαίωση της συνάντησης του Ντόναλντ Τραμπ με τον ηγέτη της Β. Κορέας. Όμως σε τελευταία νέα ο Τραμπ παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει ξανά διάλογο και θα μπορούσε τελικά να πραγματοποιηθεί η συνάντηση, δημιουργώντας ερωτηματικά ξανά για την πορεία των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων.

Μικρές απώλειες κατέγραψε σήμερα ο χρυσός, λόγω της ενίσχυσης του αμερικανικού δολαρίου, ωστόσο κατάφερε να διατηρηθεί πάνω από τα 1.300 δολάρια ολοκληρώνοντας την εβδομάδα με κέρδη. Ειδικότερα, το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Ιουνίου, υποχώρησε οριακά 0,07% για να κλείσει στα 1.303,60 δολ. ανά ουγγιά.

Τελικά, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,24% στις 24.753 μονάδες, ο S&P κατέγραψε πτώση 0,24% στις 2.721 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,13% στις 7.433 μονάδες.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις