Πολιτική

Σε υψηλό έτους το παλλάδιο - Χρυσός και ασήμι σε δεύτερο σερί κερδών


Συσπείρωση την Τετάρτη για το παλλάδιο που βρέθηκε  σε υψηλό σε περισσότερο από ένα χρόνο, δεχόμενο ώθηση από τις ισχυρές πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα που μεταφράζεται ως ισχυρή ζήτηση για το μέταλλο που χρησιμοποιείται στο αυτοκίνητο.

Το ασθενέστερο αμερικανικό δολάριο παρείχε στήριξη ευρύτερα στα πολύτιμα μέταλλα.

Ο χρυσός και το ασήμι μελλοντικής εκπλήρωσης πέτυχαν μια δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση κερδών, με επενδυτές να στοιχηματίζουν σε μια πιθανή αύξηση της ασιατικής ζήτησης για το κίτρινο μέταλλο.

Για το συμβολαιο Σεπτεμβριου το παλλάδιο κέρδισε $ 32.05, ή 4,6%, για να κλεισει σε $ 726.40 ανά ουγγιά στο Comex. Το σημείο κλεισιματος ήταν το υψηλότερο για τις τιμές συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης από τα μέσα Ιουνίου 2015, σύμφωνα με την FactSet. 

Το αδελφό μέταλλο του, η πλατίνα για τον Οκτώβριο ενισχυθηκε $ 23,20, ή 2%, στα $ 1,183.10 η ουγγιά,με βάση τις πιο ενεργές συμβάσεις επιασε το ισχυρότερο κλεισιμο από τις αρχές Μαρτίου του περασμένου έτους.

Το συμβόλαιο για το Δεκέμβριο του χρυσού αυξήθηκε $ 5,20, ή 0,4%, για να κλεισει σε $ 1,351.90 η ουγγιά. Το Ασημι για τον Σεπτέμβριο πήδηξε 32 σεντ, ή 1,6%, σε $ 20.17 ανά ουγγιά.