Τουρισμός

Σε υψηλό 7 ετών ο τζίρος στα τουριστικά γραφεία!


Θετικά είναι για μια ακόμη φορά τα στοιχεία που σχετίζονται με τον τουρισμό καθώς, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο τζίρος των τουριστικών γραφείων ανήλθε πια σε υψηλό 7 ετών.

Όπως φανερώνουν τα στοιχεία, η άνοδος της ζήτησης των ταξιδιωτών για διακοπές στην Ελλάδα είναι ισχυρή: Ο δείκτης κύκλου εργασιών στα τουριστικά γραφεία το α΄τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς, παρουσιάζει αύξηση 25,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017 και συγχρόνως τη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί σε ετήσια βάση από το 2010.

"Ο ελληνικός τουρισμός και φέτος αναπτύσσει πλήρη δυναμική και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι τα οφέλη του διαχέονται στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας. Τα τουριστικά γραφεία, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του τουρισμού, και ως εκ τούτου, τα οικονομικά τους μεγέθη είναι η απεικόνιση των διακυμάνσεων της τουριστικής ζήτησης. Η εικόνα του α’ τρίμηνου αποτελεί ένδειξη αυξημένης ζήτησης και είναι προϊόν των ποιοτικών υπηρεσιών που προσφέρει ο κλάδος μας προς όφελος του ελληνικού τουρισμού", επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας των τουριστικών γραφείων, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Περιθώρια για ακόμα πιο ψηλά...αν υπάρξει πάταξη της παράνομης δραστηριότητας

Από την πλευρά του ο κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, πρόεδρος της FedHATTA, υπογραμμίζει ότι η αύξηση των μεγεθών θα ήταν υψηλότερη εάν υπήρχε έλεγχος και πάταξη των ποικίλων παράνομων τουριστικών δραστηριοτήτων από επιχειρήσεις και ιδιώτες τρίτων χωρών (εκτός Ε.Ε.), αλλά και εγχώριων καιροσκόπων που δραστηριοποιούνται στην τουριστική αγορά και δρουν κυριολεκτικά ανενόχλητοι.

Διαβάστε επίσης