Αγορές

Σε τροχιά ανάκαμψης το χρηματιστήριο


Μεταστροφή κλίματος και πλήρης αλλαγή εικόνας στο χρηματιστήριο, μετά το επιτυχές τεστ κοπώσεως στο οποίο υπεβλήθη από χθες η αγορά. Εν μέσω συναλλακτικής άπνοιας και αφού άλλαξαν πολλές φορές πρόσημο και κατεύθυνση, οι βασικοί δείκτες έχουν πάρει ανοδική κατεύθυνση, υπερκαλύπτοντας σημαντικές ενδοσυνεδριακές απώλειες.

Στην αρχική πτώση και εν συνεχεία στην ανάκαμψη πρωταγωνιστούν οι τραπεζικές μετοχές, που παραμένουν  στο επίκεντρο της προσοχής και συνεχίζουν να δίνουν κατεύθυνση στο ΧΑ.

Ο τζίρος είναι εξαιρετικά χαμηλός (10,8 εκατ. ευρώ σε 5 ώρες συνεδρίασης) και ενδέχεται να σημειώσει σήμερα αρνητικό ρεκόρ 12μήνου. Αυτό όμως δεν εμποδίζει την αναρρίχηση πολλών δεικτοβαρών μετοχών σε συνεχώς υψηλότερες τιμές.

Προφανώς  τα μεγάλα χαρτοφυλάκια έχουν περιορίσει στο ελάχιστο την προσφορά, αφήνοντας την αγορά να αποκτήσει ανοδική δυναμική.
Με διακυμάνσεις και εναλλαγές κατεύθυνσης έχουν κινηθεί σήμερα οι βασικοί δείκτες, αλλάζοντας πολλές φορές πρόσημο.

Ο τραπεζικός ξεκίνησε με +0,51%, γύρισε καθοδικά στο -2,58% και τώρα έχει ανακάμψει σε +1,85%. Με θετικό πρόσημο όλες οι μετοχές του κλάδου. Προηγείται η Eurobank (+2,8% από -1%). Πειραιώς +2,5%, Alpha και Attica +1,5%, Εθνική +0,3%

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,75% στις 650 μονάδες, ενώ ο ο FTASE 25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης αρκειται σε +0,25% στις 1.710.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips προηγούνται Μυτιληναίος +4,3%, ΟΛΠ +2,4%, Grivalia +2%, Βιοχάλκο και ΕΧΑΕ ω+1,7%.
Στο κόκκινο μόνο 3 μετοχές: Coca-Cola -1%, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ -0,3%.

Διαβάστε επίσης