Αγορές

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει το χρηματιστήριο


Σε αναζήτηση κατεύθυνσης και νέων ισορροπιών βρίσκονται πάλι οι αγορές, εν μέσω της αβεβαιότητας που προκαλούν οι εκτιμήσεις για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και για το ρυθμό επανόδου των οικονομικών στην κανονικότητα.

Σε πτωτική τροχιά κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, μεταβλητότητα, εναλλαγές προσήμων και έντονες διακυμάνσεις με υποτονικές συναλλαγές στο ΧΑ, όπου παραμένουν εμφανείς οι επιπτώσεις  από τις κινήσεις αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων λόγω των αλλαγών στους δείκτες της Morgan Stanley.
 Κατά 1,5% υποχωρεί αυτή την ώρα ο DAX, στο -1% ο FT100 του Λονδίνου και ο γαλλικός CAC40.

Στο ΧΑ τον τόνο δίνουν οι κινήσεις κατοχύρωσης βραχυχρόνιων κερδών, ενώ στο επίκεντρο της προσοχής παραμένουν οι τραπεζικές μετοχές.
Αντικείμενο προβληματισμού  οι εκτιμήσεις για τις επιπτώσεις της πανδημίας σε διάφορους κλάδους  και τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν  οι τράπεζες λόγω επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης και αδυναμίας πολλών επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις δανειακές υποχρεώσεις τους.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ανοδικές τάσεις. Ακολούθησαν έντονες διακυμάνσεις. Τα τελευταία λεπτά οι δείκτες έχουν παρει σαφή πτωτική κατεύθυνση  και βρίσκονται οριακά στο κόκκινο.
 και οι δείκτες βρέθηκαν στο κόκκινο  κατά το πρώτο ημίωρο, σημειώνοντας χαμηλά ημέρας. Στη συνέχεια  πήραν ανοδική κατεύθυνση, κερδίζοντας σταδιακά έδαφος.
Ο Γενικός Δείκτης πήγε +0,43% στις 613,13 μονάδες και τώρα βρίσκεται στις 609 με απώλειες 0,35%.
Ο FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης χάνει 0,40%, υποχωρώντας στις 1.450 μονάδες.
Σε μεγάλο εύρος διακύμανσης έχει κινηθεί ο τραπεζικός δείκτης: Ξεκίνησε με άλμα +2,43% και τώρα κινείται στα χαμηλά ημέρας, με οριακές απώλειες 0,25%.

Διαβάστε επίσης