Πολιτική

Σε ρυθμούς ΔΕΘ κινείται η ΝΔ – Τι θα πει ο Μητσοτάκης


Η Νέα Δημοκρατία και ο αρχηγός της Κυριάκος Μητσοτάκης κινούνται στους ρυθμούς της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παρουσιάσει το σχέδιο της ΝΔ για τη χώρα, που έχει ως κύριους «πυλώνες» την υιοθέτηση νέου ασφαλιστικού, τις φοροελαφρύνσεις και τη μείωση εισφορών, καθώς επίσης και την προσέλκυση επενδύσεων. Στο στόχαστρο του Κυριάκου Μητσοτάκη η κυβέρνηση και δη τα ζητήματα αιχμής των συντάξεων και του Σκοπιανού (Συμφωνία των Πρεσπών).

Σ’ ό,τι αφορά το ασφαλιστικό, υπάρχει σαφές δείγμα γραφής αναφορικά με το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έχει εξαγγείλει κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, αν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

To σχέδιο ασφάλισης της ΝΔ εισάγει τη δυνατότητα τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους να επιλέξουν την ιδιωτική ασφάλιση ως συμπληρωματική και έχει τρεις βασικούς πυλώνες.

Ο πρώτος αφορά στον ΕΦΚΑ, ο οποίος θα εξακολουθήσει να είναι φορές, υποχρεωτικός, δημόσιο και με αναδιανεμητικό χαρακτήρα.

Ο δεύτερος πυλώνας, εξίσου υποχρεωτικός, περιλαμβάνει έναν προσωπικό λογαριασμό για κάθε ασφαλισμένο ξεχωριστά στον οποίο θα κατατίθεται μέρος των εισφορών. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να επιλέγουν έναν δεύτερο ασφαλιστικό φορέα δημόσιο ή ιδιωτικό.

Σ’ ό,τι αφορά στον τρίτο πυλώνα, έχει προαιρετικό χαρακτήρα και δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη να επιλέξει και μια συμπληρωματική ιδιωτική ασφάλιση.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις