Αγορές

Σε πτώση το ΧΑ, ακολουθεί το τέμπο των διεθνών αγορών – Στο -1,12% οι τράπεζες


Ακολουθώντας τη  διεθνή πτωτική τάση στις αγορές, το χρηματιστήριο κινείται στο «κόκκινο», με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται υπό πίεση ενώ και άλλα blue chip καταγράφουν απώλειες. Ο γενικός Δείκτης υποχωρεί στη ζώνη των 1.470 μονάδων και σε χαμηλό τριών εβδομάδων.

Ο αγοραστικός πυρετός, που «μεταφράστηκε» τις προηγούμενες μέρες σε εντυπωσιακούς ημερήσιους τζίρους, εκλείπει και σήμερα. Η συναλλακτική κίνηση είναι υποτονική και ο τζίρος διαμορφώνεται στα 32,53 εκατ.ευρώ.

Οι κινήσεις στο επιχειρηματικό πεδίο, τα deals που κλείνουν ή κυοφορούνται, καθώς και οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών, αποτελώντας καταλύτες διαμόρφωσης κλίματος.

Η ανησυχία που έχει απλωθεί στα διεθνή χρηματιστήρια και εκφράζεται στις σημερινές συνεδριάσεις, απορρέει από την απροθυμία της Fed να προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων εντός του 2024. Η ΕΚΤ προσανατολίζεται σε μείωση των επιτοκίων κατά 0,25% τον Ιούνιο, όμως η στάση της Fed, ενδεχομένως να επηρεάσει τις επόμενες αποφάσεις, κάτι που «μετρούν» οι επενδυτές. Ο γερμανικός δείκτης DAX υποχωρεί -0,35% και ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 χάνει 0,40%

Μετοχές και δείκτες

Ο Γενικός δείκτης τιμών υποχωρεί -0,73% στις 1.470,79 μονάδες με τον τζίρο, όπως προαναφέρθηκε, να κινείται στα «ρηχά». Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης χάνει -0,81% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης έχει απώλειες – 0,77%. Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί 1,14%.

Στους τραπεζικούς τίτλους, η Alpha Bank καταγράφει απώλειες -1,67% και ακολουθούν η Eurobank -1,53%, η Εθνική -0,84% και η Πειραιώς -0,53%. 
Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, «βουτιά» -2,11% για την Cenergy η οποία απομακρύνεται από το ιστορικό υψηλό των 9 ευρώ. Η Motor Oil χάνει -1,88% και η Jumpo υποχωρεί -1,30%.

Ανοδικά κατά 1,01% κινείται η μετοχή του ΟΠΑΠ και η μετοχή της Quest κερδίζει +0,40%.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα