Αγορές

Σε πανικό η αγορά των κρυπτονομισμάτων – Καταρρέει η FTX


Σ’ ένα καταστροφικό σπιράλ έχει εγκλωβιστεί η αγορά των κρυπτονομισμάτων, οδηγούμενη σε μια βαθιά κρίση που κλονίζει συθέμελα την αξιοπιστία των ψηφιακών νομισμάτων και τα θέτει σε συστημικό κίνδυνο. 

Βασική αιτία για την κρίση αποτελεί το γεγονός ότι ένα από τα μεγάλα ανταλλακτήρια Crypto, το FTX, βρίσκεται στο χείλος της χρεωκοπίας, απειλώντας να παρασύρει στην «άβυσσο» πάμπολους επενδυτές και λογαριασμούς κρυπτονομισμάτων. Ο ιδρυτής της FTX που εθεωρείτο το golden boy των Crypto, Σαμ Φράιαντ, είδε την περιουσία να συρρικνώνεται με τρομακτικό ρυθμό μέσα σε λίγα 24ωρα. Υπολογίζεται ότι έχασε το 94% της περιουσίας του, που υπολογίζεται σε απώλειες 8 δισ δολαρίων!

Ο πανικός έχει «μολύνει» όλη την αγορά των κρυπτονομισμάτων. Οι απώλειες της «ναυαρχίδας» των Crypto, του Bitcoin ξεπέρασαν το 10%, υποχωρώντας κάτω από τα 16.000 δολάρια. Βαρύ πλήγμα υπέστη το Solana που έχασε επιπλέον 42% πέραν του 26% που είχε χάσει την Τρίτη.

Στη χθεσινή συνεδρίαση, το Ethereum, κατάφερε να περιορίσει στο 10% τις απώλειές του, που νωρίτερα ξεπερνούσαν το 12% φτάνοντας στα 1.177 δολάρια.

Οι εν λόγω εξελίξεις φαίνεται να επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις διαχειριστών κεφαλαίων, οι οποίοι υποστήριζαν ότι το 2022 είναι πιθανόν να αποδειχθεί έτος μαζικής πώλησης κρυπτονομισμάτων. Προέβλεπαν, δηλαδή, ένα τεράστιο sell of στα crypto, προτρέποντας μάλιστα τους επενδυτές να αποφύγουν τη συγκεκριμένη αγορά.

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα