Αγορές

Σε ολισθηρό δρόμο το χρηματιστήριο, στο κόκκινο οι δείκτες


Η περιοχή των 1.400 μονάδων του ΓΔ και τα υψηλά 13τίας αποδεικνύονται κομβικό σημείο για την πορεία του ΧΑ, που εμφανίζει συμπτώματα κόπωσης μετά από μιά μακρά ανοδική διαδρομή τεσσάρων μηνών.

Αναλυτές και διαχειριστές χαρτοφυλακίων εκτιμούν ότι η αγορά μπαίνει σε φάση συσσώρευσης και θα κινηθεί στα τρέχοντα επίπεδα τιμών τις επόμενες μέρες-εβδομάδας, δημιουργώντας βάση στήριξης περί τις 1.400 μονάδες. Δεν αποκλείουν πάντως μία αργών ρυθμών διόρθωση, που μπορεί να οδηγήσει τον ΓΔ προς τις 1.255 μονάδες. Σήμερα όλοι οι δείκτες τερμάτισαν στο κόκκινο με μικρές απώλειες, χωρίς η υποχώρηση αυτή να αποτελεί πρώτο βήμα διόρθωσης.

  Η αγορά βρίσκεται αυτή την εβδομάδα μπροστά σε ειδήσεις και γεγονότα που μπορεί να επηρεάσουν το ψυχολογικό κλίμα, αλλά και τις επιλογές και τη στάση ισχυρών χαρτοφυλακίων.

Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκεται η Τρ. Πειραιώς, ενόψει placement μετοχών της που κατέχει το ΤΧΣ και εν αναμονή των ετήσιων αποτελεσμάτων που θα ανακοινώσει την Τετάρτη, μετά το πέρας της συνεδρίασης. Σημαντική είδηση για τα μεγάλα διεθνή χαρτοφυλάκια και τα αποτελέσματα που θα ανακοινώσει η Coca-Cola HBC την Τετάρτη,  πριν από τη συνεδρίαση.

Αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων και κινητικότητα στο ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης αναμένεται ότι θα προκαλέσει τις επόμενες μέρες η ένταξη της μετοχής του Αεροδρομίου (ΔΑΑ) στον δείκτη FTSE 25 - και ενδεχομένως στον MSCI Small Cap.
Αντίθετα, δεν αναμένεται σημαντική επίδραση από την τακτική τριμηνιαία αναθεώρηση του δείκτη MSCI Greece Standard Index, καθώς δεν πρόκειται να γίνουν αλλαγές στη σύνθεση του

Μετοχές και δείκτες

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με οριακές μεταβολές και εναλλαγές προσήμων. Στη συνέχεια οι βασικοί δείκτες κινήθηκαν σε τροχιά αργής διολίσθησης.

Ο Γενικός Δείκτης τερμάτισε στις 1.392,52 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,61%. Νωρίτερα σημείωσε χαμηλό -0,75% στις 1.390,45 μονάδες.

 Ο FTASE25 της μεγάλης κεφαλαιοποίησης έχασε 0,51% κλείνοντας στις 3.390,53 μονάδες. Οριακή μεταβολή -0,10% σημείωσε ο FT40Μ των mid caps.

Ο τραπεζικός δείκτης πήγε από +0,91% μέχρι -1,17% και έκλεισε με απώλειες 0,81%. Στο κόκκινο όλες οι μετοχές του κλάδου Αμετάβλητες Attica Bank και Τρ. Ελλάδος. Στο κόκκινο Πειραιώς και Alpha -1%, Εurobank, Εθνική καιOptima -0,3%.

Μόνο 5 από τα 21 εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips έκλεισαν με θετικό πρόσημο. ΕΛΠΕ +1,2%, ΟΠΑΠ +0,8%, Coca-Cola +0,6%, Σαράντης +0,4%, ΕΥΔΑΠ +0,2%.

Τις μεγαλύτερες απώλειες  υπέστησαν οι Aegean και Quest -2,2%, ΕλβάλΧαλκόρ -2%, Βιοχάλκο, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΝΕΡΓΑ -1,6%, Cenergy και Ελλάκτωρ -1,2%, Τιτάν -1%, Motor Oil -0,9%,

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα