Αγορές

Σε νέο ιστορικό χαμηλό η τουρκική λίρα


Κατρακυλά η τουρκική λίρα ενόψει της συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας για τα επιτόκια αργότερα σήμερα, με τη χώρα να κινείται αντίθετα από όλες τις υπόλοιπες.

Συγκεκριμένα το τουρκικό νόμισμα υποχώρησε έως και 0,2% σε χαμηλό ρεκόρ στα 18,3737 ανά δολάριο, στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ.

Σημειώνεται ότι ο πληθωρισμός στην Τουρκία ξεπέρασε το 80% τον περασμένο μήνα. Η κεντρική τράπεζα μείωσε το επιτόκιο αναφοράς κατά 100 μονάδες βάσης στο 13% στις 18 Αυγούστου, μια κίνηση που δεν αναμενόταν από κανέναν από τους 21 αναλυτές σε έρευνα του Bloomberg.

Η επιτροπή καθορισμού των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας θα ανακοινώσει την απόφασή της στις 2 μ.μ. την Πέμπτη. Πέντε από τους 22 αναλυτές που συμμετείχαν στην έρευνα του Bloomberg αναμένουν μείωση έως και 100 μονάδες βάσης, ενώ οι υπόλοιποι αναμένουν να μείνουν τα επιτόκια αμετάβλητα.

Η λίρα έχει υποχωρήσει κατά 27,6% φέτος, με το νόμισμα να έχει τη δεύτερη χειρότερη επίδοση στις αναδυόμενες αγορές μετά το πέσο της Αργεντινής. 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα