Επικαιρότητα

Σε lockdown η Μύκονος- Ακολουθούν απαγορευτικά μέτρα σε πολλά νησιά


Τοπικό lockdown  επιβλήθηκε ξαφνικά στη Μύκονο, λόγω της ταχείας επιδείνωσης των επιδημιολογικών στοιχείων στο νησί. Οπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο, από σήμερα Σάββατο 17/7 μέχρι και τη Δευτέρα 26/7:

  •     Απαγορεύεται η κυκλοφορία στο νησί από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας
  •     Απαγορεύει η μουσική σε όλα τα καταστήματα καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο

Ανάλογα μέτρα αναμένεται να επιβληθούν και σε άλλα νησιά του νοτίου Αιγαίου, καθώς και σε περιοχές της Κρήτης, όπου παρατηρείται έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού.

Επισημαίνεται ότι τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 300% μέσα σε μια εβδομάδα στη Μύκονο, κατά 500% στην Ίο, και κατά 700% στην Πάρο.

Στο Ηράκλειο  έχουν τριπλασιαστεί, ενώ στο Ρέθυμνο καταγράφηκαν διπλάσια κρούσματα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως δήλωσε ο yφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, η κατάσταση στη Μύκονο θα επαναξολογηθεί πριν αρθεί το lockdown.

Από σήμερα εντάθηκαν οι διαγνωστικοί έλεγχοι σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον τουρισμό και την εστίαση. Το ίδιο μέτρο ισχύει και για άλλα νησιά, όπως η Ίος, η Πάρος, η Σαντορίνη και οι νομοί Ηρακλείου και Ρεθύμνου στην Κρήτη.

Σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ θα γίνεται εκτεταμένο τέστινγκ στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως γνωστοποίησε ο Νίκος Χαρδιαλιάς.

Ειδικότερα, από το Σάββατο 17 Ιουλίου, στις εν λόγω περιοχές, οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στην εστίαση και σε τουριστικές επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο δύο φορές την εβδομάδα: μία με self test και μία με rapid test. Θα πρέπει να δηλώνουν το αποτέλεσμα την ΕΡΓΑΝΗ.

Υποχρέωση για τέστινγκ δύο φορές την εβδομάδα -μία με self test και μία με rapid test- θα έχουν και τα μη εμβολιασμένα μέλη των πληρωμάτων επιβατηγών πλοίων και κρουαζιερόπλοιων.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν τοπικά lockdown άφησε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, «αν ξεφύγει η κατάσταση».

Ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι η τουριστική κίνηση είναι άμεσα συνδεδεμένη με την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα μας και κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης