Αγορές

Σε κρίσιμη καμπή το χρηματιστήριο - Μικρές απώλειες


Σε τροχιά διολίσθησης κινείται το ΧΑ και οι βασικοί δείκτες καταγράφουν  μικρές απώλειες της τάξεως του 0,35% (τράπεζες -0,80%). Αρνητικό κλίμα και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εικόνα σταθεροποίησης στις αγορές ομολόγων της Ευρωζώνης, υποχωρούν κατά 3% οι τιμές φυσικού αερίου και αργού πετρελαίου.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα θέματα του πληθωρισμού, των επιτοκίων και των εξελίξεων στην Κίνα, όπου τα lockdown και η πολιτική αναταραχή  μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην παραγωγή και στην ομαλή λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας, με σοβαρές επιπτώσεις στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Στο ελληνικό χρηματιστήριο πρόσθετος επιβαρυντικός παράγων για τη διαμόρφωση κλίματος είναι η αυξανόμενη πιθανότητα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Καλές ειδήσεις που θα βοηθήσουν στην "ψυχολογία" της αγοράς αναμένονται σήμερα-αύριο από το road show στο Λονδίνο, στο οποίο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και η κυβέρνηση.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η αγορά βρίσκεται και τεχνικά σε σημείο καμπής, μετά από οκτώ εβδομάδες ανόδου με πρόσκαιρες μικροδιορθώσεις.  Η περιοχή των 920-925 μονάδων αποδεικνύεται ισχυρή αντίσταση, όπου ανακόπτεται προς το παρόν η ανοδική κίνηση.

Αρνητική η επίδραση από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπου οι βασικοί δείκτες (DAX, CAC40, FT-100) υποχωρούν αυτή την ώρα κατά 0,65%

Μετοχές και δείκτες

Στο ΧΑ από το ξεκίνημα της συνεδρίασης οι βασικοί δείκτες κινούνται με αρνητικό πρόσημο σε μικρό εύρος διακύμανσης. Η συναλλακτική κίνηση είναι υποτονικά και σε μιάμιση ώρα έχουν αλλάξει χέρια μετοχές συνολικής αξίας περίπου 7 εκατ. ευρώ.

Ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί από τις 913,87μονάδες (-0,41%) μέχρι τις 915,92 (-0,19%). Αυτή την ώρα υποχωρεί κατά 0,30% στις 914,9 μονάδες.

Ο FTASE25 της μεγάλης κεφαλαιοποίησης χάνει 0,35%, στις 2.225,6 μονάδες. Στο -0,20% δείκτης των mid caps.

Κάτι περισσότερο από 0,80% χάνει  ο τραπεζικός δείκτης. Με θετικό πρόσημο μόνον η Attica Bank (+0,1%). Στο κόκκινο Eurobank και Πειραιώς -1,2%, Εθνική -0,9%, Ελλάδος -0,6%. Αμετάβλητη η Alpha.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips ανοδικά κινούνται ο ΟΤΕ (+1%) και  ο ΟΛΠ (+0,5%). Οριακά κέρδη καταγράφουν Motor Oil, Coca-Cola, ΟΠΑΠ και Τιτάν.

Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν Aegean -1,7%, ΔΕΗ και Ελλάκτωρ -1,5%, ΕλβαάλΧαλκόρ, Μυτιληναίος και ΕΛΠΕ -0,7%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα