Διεθνή

Σε κατάσταση συναγερμού οι ΗΠΑ, ήδη δύο νεκροί από τη χιονοθύελλα


 Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι ΗΠΑ, καθώς οι περιοχές στο βορειανατολικό τμήμα της χώρας είναι θαμμένες στο χιόνι, ενώ αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση. Ηδη η σφοδρή χιονοθύελλα έχει προκαλέσει το θάνατο δύο ατόμων, καθώς και σοβαρά προβλήματα στο οδικό, σιδηροδρομικό και εναέριο δίκτυο.  

Τα σχολεία σε Νέα Υόρκη, Φιλαδέλφεια και Βοστόνη παραμένουν κλειστά και πολλές πτήσεις έχουν ματαιωθεί. Το 50% και πλέον των πτήσεων από και προς τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης (Τζ. Φ Κένεντι, Λα Γκουάρντια, Νιούαρκ), δηλαδή περισσότερες από 1.700 πτήσεις, ακυρώθηκαν, ενώ πάνω από 60% των πτήσεων από και προς τη Βοστόνη επίσης ματαιώθηκε. 

Στους δρόμους της Νέας Υόρκης κυκλοφορούν ελάχιστοι άνθρωποι, ενώ οι υπάλληλοι του δήμου, με φτυάρια και εκχιονιστικά μηχανήματα, προσπαθούν να καθαρίσουν τους δρόμους από το παχύ στρώμα χιονιού. 

Οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για την ισχυρότερη χιονοθύελλα που θα πλήξει για φέτος τη Νέα Yόρκη. Το ύψος του χιονιού προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει τα 30 εκατοστά με τον δήμαρχο της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, να καλεί τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. 

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις