Τουρισμός

Σε γαστρονομικό προορισμό αναδεικνύεται ο Έβρος - Η δράση της Grecotel στην Αλεξανδρούπολη


Τη συνδρομή του στην προσπάθεια ανάδειξης του Έβρου σε γαστρονομικό προορισμό που θα ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα έβαλε ο όμιλος της Grecotel με την διοργάνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Grecotel Academy – Culinary 2024» στην Αλεξανδρούπολη.

Στα ξενοδοχεία Astir και Egnatia, που έχουν βραβευτεί από το περιοδικό Conde Nast Traveller, γεύσεις από 200 πιάτα βασισμένα στις παραδοσιακές ελληνικές κουζίνες παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην λήξη της διοργάνωσης. Τα πιάτα επιμελήθηκαν σεφ του ομίλου, με επικεφαλής τους executive chef Σάκη Τζανέτο και Γιάννη Κουναλάκη, αλλά και 70 chef, sous chef και μάγειρες .

Γεύσεις που αναδεικνύουν τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά κάθε τόπου, δίνουν έμφαση στα προϊόντα των τοπικών παραγωγών και αντανακλούν την αξία που προσδίδει η Grecotel στην γαστρονομία ως βασικό παράγοντα της τουριστικής ανάπτυξης.

Η ανάδειξη του Έβρου ως γαστρονομικού προορισμού είναι μια στρατηγική απόφαση του Ομίλου Grecotel, που με την παρουσία και την δράση για περισσότερα από 20 χρόνια έχει συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της περιοχής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει τιμήσει τον Νίκο Δασκαλαντωνάκη, ανακηρύσσοντάς τον επίτιμο δημότη της πόλης για την έμπρακτη πολυετή προσφορά του στην τοπική κοινωνία.

Η Grecotel πρωτοστατεί στη σύνδεση των ξενοδοχείων με την τοπική παραγωγή, παράγοντας μεγάλη ποικιλία αγροτικών προϊόντων με καλλιέργειες σε κάθε ξενοδοχείο και προβάλλοντας εκλεκτά προϊόντα μέσα από μόνιμες συνεργασίες με τοπικούς παραγωγούς.

Υλοποιώντας το όραμά του για τη σύνδεση του τουρισμού́ με τη βιολογική αγροτική́ παραγωγή́, ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης δημιούργησε την πρότυπη φάρμα Agreco στο Ρέθυμνο, όπου αναβιώνουν όλες οι παραδοσιακές τεχνικές της Κρήτης και προσφέρει την αυθεντική γευσιγνωσία της Κρητικής διατροφής.

Διαβαστε επισης