Επιχειρήσεις

Σε επίπεδα ρεκόρ η μετοχή της Tesla - Ξεπέρασε την τιμή της Facebook


Μετά από ένα ράλι την Πέμπτη, η μετοχή της Tesla εκτοξεύτηκε σε υψηλό ρεκόρ ξεπερνώντας ακόμα και τη μετοχή της Facebook.

Η Tesla έγινε έτσι η πέμπτη πιο επικερδής εταιρία της Wall Street, λίγο κάτω από την Alphabet, μητρική εταιρία της Google.Η αγοραστική μετοχική αξία του Facebook στην ίδια συνεδρίαση ήταν στα 765 δις δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 2%.

Μετοχές αξίας άνω των 39 δις δολαρίων αγοράστηκαν και πωλήθηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης – αριθμός ρεκόρ για την Tesla, μεγαλύτερος από τις τρεις πιο διαπραγματευόμενες εταιρίες (Apple, Alibaba και Amazon) συνδυαστικά.

Η Tesla, με τις μετοχές της να σημειώνουν αύξηση 700% τους τελευταίους 12 μήνες, είναι πια με διαφορά η πιο ακριβή εταιρία παραγωγής αυτοκινήτων στον κόσμο, παρά το γεγονός ότι η παραγωγή της είναι ένα κλάσμα αυτής των ανταγωνιστών της, Toyota Motor, Volkswagen και General Motors.

Αναλυτές της αγοράς προβλέπουν ότι η Tesla θα δηλώσει καθαρά κέρδη ύψους 1.2 δις δολαρίων για το 2020, ποσό εμφανώς μικρότερο από τα 5,8 δις της GM και τα 27,1 δις του Facebook.

Με την περιουσία του να ξεπερνά τα 185 δισεκατομμύρια δολάρια ο Μασκ ξεπέρασετον Τζεφ Μπέζος ο οποίος ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο από το 2017, με περιουσία κοντά στα 184 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η αύξηση του πλούτου του Μασκ κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, αποτελεί την ταχύτερη άνοδο στη λίστα των πλουσίων. Παρά τα αστρονομικά του κέρδη ο ίδιος έχει δηλώσει ότι δεν τον ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα υλικά αγαθά.

Ο Μασκ στις αρχές του 2020 είχε αξία περίπου 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων και μόλις που έμπαινε στη λίστα με τους 50 πλουσιότερους του κόσμου. Τον Ιούλιο, ο Έλον Μασκ ξεπέρασε τον Γουόρεν Μπάφετ και έγινε ο έβδομος πλουσιότερος άνθρωπος. Τον Νοέμβριο, πέρασε τον Μπιλ Γκέιτς και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους. Ο Μασκ ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την περιουσία του τους τελευταίους 12 μήνες από ό,τι είναι ολόκληρη η καθαρή αξία του Μπιλ Γκέιτς, δηλαδή πάνω από 132 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εμπορική αξία της Tesla έχει αυξηθεί στα 737,6 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις