Επιχειρήσεις

Σε Ελλάκτωρ-Ιντρακάτ οδικό έργο 250 εκατ.


Προσωρινός ανάδοχος για το οδικό έργο «Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη», προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ, ανακηρύχθηκε η κοινοπραξία των εταιρειών Ακτωρ Παραχωρήσεις (όμιλος Ελλάκτωρ) και Ιντρακάτ (του ομίλου Intracom).

 Η ανακήρυξη έγινε από το Υπουργείο Υποδομών μετά την αξιολόγηση των φακέλων των δεσμευτικών προσφορών.

Εάν δεν υπάρξουν εμπλοκές με προσφυγές κλπ, οι εργασίες κατασκευής του οδικού άξονα θα ξεκινήσουν  μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

.Το έργο περιλαμβάνει:

  • βελτίωση και αναβάθμιση 20 χλμ υφιστάμενων οδών,
  • κατασκευή νέας αρτηρίας σε μήκος περίπου 30 χλμ.
  • προσαρμογή και βελτίωση 7 χλμ κάθετου οδικού δικτύ
  • κατασκευή νέου παράπλευρου οδικού δικτύου 40 χλμ,
  • κατασκευή 12 γεφυρών
  •  ισόπεδους κόμβους, υδραυλικά έργα, τοίχους αντιστήριξης
  • κατασκευή 15 χλμ. τοπικών οδών πρόσβασης.

    Το έργο θα αναβαθμίσει το οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου, βελτιώνοντας και την οδική ασφάλεια.

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής ανέφερε ότι:

«Ακόμα ένας διαγωνισμός ΣΔΙΤ εξελίχθηκε με ταχύτατους ρυθμούς, αποδεικνύοντας ότι η σκληρή δουλειά αποφέρει καρπούς. Στο επίκεντρο της προσπάθειάς μας είναι να προσφέρουμε στους πολίτες δρόμους με υψηλά επίπεδα οδικής ασφάλειας. Το οδικό έργο ‘‘Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη’’ θα εξασφαλίσει γρήγορες και ασφαλείς μετακινήσεις για κατοίκους και επισκέπτες. Παράλληλα, ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος που θα κατασκευασθεί, θα συμβάλλει αποφασιστικά στη συνολική ανάπτυξη της περιοχής».

Ο  αρμόδιος για τις υποδομές υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης δήλωσε: «Λίγες ημέρες μετά το Flyover στη Θεσσαλονίκη, ένα ακόμη σημαντικό οδικό έργο ΣΔΙΤ προϋπολογισμού 250 εκατομμυρίων ευρώ, προχωρά στην επόμενη φάση. Μέσα στο 2022 θα στηθούν εργοτάξια και θα αρχίσει η κατασκευή του νέου, σύγχρονου αυτοκινητόδρομου που, πέραν των άλλων, θα ενισχύσει την ανάπτυξη στην Πελοπόννησο και σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, θα αναβαθμίσει σημαντικά την οδική ασφάλεια και θα εξασφαλίσει στους κατοίκους και τους επισκέπτες ταχύτητα και άνεση στις μετακινήσεις»

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα