Αγορές

Σε ανοδική κίνηση χαμηλών τόνων το χρηματιστήριο


Η περιοχή των 800 μονάδων του ΓΔ αποδεικνύεται μέχρι στιγμής  ανθεκτική στήριξη για το ΧΑ, που βρίσκεται τις τελευταίες μέρες σε αναζήτηση κατεύθυνσης και νέων ισορροπιών, εν μέσω αβεβαιότητας και ανησυχιών για την εξέλιξη της πανδημίας και τις αλυσιδωτές επιπτώσεις της στην οικονομία, στα δημοσιονομικά και στις επιχειρήσεις.

Σε ανοδική τροχιά κινούνται σήμερα οι βασικοί δείκτες, καταγράφοντας μικρά κέρδη, ενώ η συναλλακτική κίνηση είναι υποτονική και ο τζίρος χαμηλός (μόλις 14 εκατ. ευρώ σε δυόμιση ώρες συνεδρίασης, συν 13 εκατ. σε προσυμφωνημένες μεταβιβάσεις πακέτων).

Τα ένα  funds που έδιναν κατεύθυνση στην αγορά τις προηγούμενες εβδομάδες έχουν περιορίσει τις κινήσεις τους, τηρώντας επιφυλακτική στάση,λόγω και της μεταβλητότητας που επικρατεί στις μεγάλες διεθνείς αγορές. Οι εισροές φρέσκου χρήματος έχουν περιοριστεί, το αγοραστικό ενδιαφέρον ατονεί, ενώ περιορισμένη είναι και η προσφορά

Αναλυτές βλέπουν ως επικρατέστερο σενάριο τη συνέχιση της συσσώρευσης στην περιοχή 800-820 μονάδων, που μπορεί να αποτελέσουν αφετηρία νέου ανοδικού κύκλου, ή να αποδειχθούν κορυφή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 Η συνεδρίαση  -Μετοχές και δείκτες

Στη σημερινή συνεδρίαση είναι έντονη η μεταβλητότητα και οι βασικοί δείκτες έχουν κινηθεί μέχρι στιγμής με διακυμάνσεις, αλλάζοντας πολλές φορές κατεύθυνση.

Ο Γενικός Δείκτης πήγε από τις 804,06 μονάδες (+0,23%) μέχρι τις 811,15 (+1,12%). Τώρα βρίσκεται στις 808,80 μονάδες με κέρδη 0,82%. 
Ο FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης κερδίζει 0,93% στις 1.929,7 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε υψηλό +2,32% και τώρα βρίσκεται στο +1,70%. Προηγείται η Attica Bank με +3,2%,  Alpha και Πειραιώς  +2,4%, Εθνική +1,5%. Eurobank +1, Ελλάδος -0,5%,

Στα εμποροβιομηχανικά blue chips Lamda -2%, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, ΟΛΠ και Aegean  +1,3%,  Σαράντης +1%, Βιοχάλκο +0,8%.

Στο κόκκινο μόνον ΤΕΝΕΡΓΑ και ΕΧΑΕ (-0,8%)

Στα mid caps  Intracom +6,3%, Παπουτσάνης +4,7%, Ιντρακάτ +3%, Ικτίνος +2%. Στον αντίποδα Mig -2,5%, Quest και Κρι-Κρι -2%, ΕΥΑΘ -1,4%.

Διαβάστε επίσης