Αγορές

Σε ανηφορικό δρόμο συνεχίζει το χρηματιστήριο


Συναλλακτική άπνοια επικρατεί στο χρηματιστήριο, καθώς τα ξένα funds και οι διαχειριστές χαρτοφυλακίων φαίνεται ότι προτιμούν τις... βουτιές στη θάλασσα και όχι στη ρηχή ελληνική αγορά. Ομως, παρά την απουσία τζίρου, οι βασικοί δείκτες του ΧΑ κινούνται σε ανοδική τροχιά, επιβεβαιώνοντας μέχρι στιγμής την εκτίμηση ότι η ανοδική δυναμική δεν έχει εξαντληθεί.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με μικρές απώλειες, οι οποίες έχουν ήδη υπερκαλυφθεί, καθώς μετά το πρώτο ημίωρο οι βασικοί δείκτες πήραν ανοδική κατεύθυνση και τώρα βρίσκονται σε υψηλά ημέρας.

Η ελληνική αγορά φαίνεται να αντιπαρέρχεται τους φόβους για το αυξανόμενο πολιτικό ρίσκο από το σκάνδαλο των υποκλοπών και το ρίσκο που δημιουργούν οι εξελίξεις  στα ελληνοτουρκικά. Μικρή ήταν η επίδραση και από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για τον πληθωρισμό, ο οποίος παρουσίασε μεν μικρή επιβράδυνση, παραμένει όμως στα ύψη.

 Στις διεθνείς αγορές παράγοντες διαμόρφωσης κλίματος παραμένουν οι εξελίξεις στα ενεργειακά, οι αναμενόμενες νέες αυξήσεις επιτοκίων σε ΗΠΑ-Ευρώπη τον Σεπτέμβριο και τα νέα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, που επιβεβαιώνουν την αναπτυξιακή δυναμική της αμερικανικής οικονομίας.

Θετική η επίδραση από τη σταθεροποίηση των τιμών πετρελαίου (brent -1,2% στα 95,6 δολάρια) και του φυσικού αερίου (-2,1% στα 189 ευρώ).

Μικρές μεταβολές της τάξεως του 0,25% σημειώνουν αυτή την ώρα ο DAX στη Φρανκφούρτη και ο FT-100 του Λονδίνου.

Μετοχές και δείκτες

Στο ΧΑ η συναλλακτική κίνηση είναι υποτονική και μέσα σε δύο ώρες έχουν αλλάξει χέρια μετοχές αξίας μόλις 7,5 εκατ. ευρώ.

Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε χαμηλό ημέρας -0,40% στις 856,92 μονάδες. Τώρα βρίσκεται στις 865 με άνοδο +0,55%.

Κατά 0,55% ενισχύεται και ο FTSE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης,στις 2.084,8 μονάδες. Στο +0,65% ο δείκτης των mid caps.

Ο τραπεζικός δείκτης "έγραψε" χαμηλό -0,49% και γυρίζοντας ανοδικά πήγε μέχρι +1,77%. Τώρα σημειώνει άνοδο 1,42%. Στην πρώτη θέση η Alpha με +3,2%. Ακολουθούν Εθνική +1,8%, Πειραιώς +0,9%, Attica Bank και Τρ. Ελλάδος +0,4%. Στο κόκκινο η Eurobank  -0,2%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips συνεχίζεται το ράλι ανάκαμψης της Ελλάκτωρ, με άλμα +4,7%. Ακολουθούν ΕΥΔΑΠ +1,4%, Βιοχάλκο +1,3%, Coca-Cola και Μυτιληναίος +0,8%, Σαράντης +0,7%. 

Στον αντίποδα ΟΠΑΠ -1,5%, Motor Oil -1,3%, Quest κι ΕΛΠΕ -0,5%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα