Επιχειρήσεις

Σε αναζήτηση νέου CEO η Ανδρομέδα, μετά τη συγχώνευση Νηρέα - Σελόντα


Σε συνέχεια της έγκρισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπό όρους και με την επιφύλαξη διορθωτικών μέτρων, αναφορικά με την απόκτηση του πλειοψηφικού μεριδίου μετοχών των εταιρειών Νηρεύς Α.Ε. και Σελόντα Α.Ε., ο Όμιλος Ανδρομέδα ανακοινώνει ότι έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες πρόσληψης Διευθύνοντος Συμβούλου για την ενοποιημένη εταιρεία.

Κατά τα λοιπά, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ηνία στην Ελλάδα αναλαμβάνει ο Γιώργος Φραγκούλης ο οποίος βρίσκεται ήδη στον όμιλο από το 2017. Τη δραστηριότητα της Ισπανίας αναλαμβάνει ο κος Vincent Erenst, ο οποίος έχει θητεία στον ίδιο κλάδο στον Καναδά.

Στην μητρική ο Δ. Βαλάχης

Ο κ. Δημήτρης Βαλαχής, o σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ανδρομέδα αποχωρεί από τα καθήκοντά του ως Διευθύνων Σύμβουλος της Ανδρομέδα την 1η Μαρτίου 2019. Ο κ. Βαλαχής θα συμμετάσχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Andromeda Seafood Ltd., τη μητρική εταιρεία της Ανδρομέδα Α.Ε. που με την ολοκλήρωση της εξαγοράς θα είναι και η μητρική εταιρεία του ενοποιημένου ομίλου. 

Σχολιάζοντας την αλλαγή και το νέο του ρόλο, ο κ. Βαλαχής δήλωσε: «Είναι μια μεγάλη πηγή υπερηφάνειας για όλους εμάς να εργαζόμαστε για τη δημιουργία μιας ισχυρής εταιρείας στη μεσογειακή ιχθυοκαλλιέργεια. Ανυπομονώ να συμμετάσχω στην οικοδόμηση μιας εταιρείας παγκόσμιας κλάσης που θα θέσει νέα πρότυπα στην ανάπτυξη προϊόντων και την ικανοποίηση των πελατών.»

Ο κ. Thor Talseth, Πρόεδρος του Ομίλου Ανδρομέδα, δήλωσε: «Είμαι πολύ ευγνώμων για όλη την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά του Δημήτρη στην Ανδρομέδα. Έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία εξαγοράς των Νηρέας και Σελόντα και προσβλέπω στη συνέχιση της στενής συνεργασίας μας στο Διοικητικό Συμβούλιο.»