Αγορές

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street, το βλέμμα στη Fed


Σταθεροποιητικές κινήσεις πραγματοποιούνται στην συνεδρίαση της Wall Street εν μέσω οικονομικών και εταιρικών νέων που απασχολούν την αγορά.

Έντονο είναι το ενδιαφέρον φυσικά για τα αποτελέσματα από την διήμερη συνεδρίαση της Fed κατά την οποία η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα αυξήσει - σύμφωνα με τις εκτιμήσεις - το παρεμβατικό επιτόκιο. Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού τίτλου καταγράφει άνοδο μίας μονάδας βάσης, στο 3,1%

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, ενισχυμένος κατά 6% εμφανίζεται ο δείκτης S&P Case-Shiller, αναφορικά με τις τιμές κατοικιών. Ωστόσο, η αύξηση τον Ιούλιο ήταν 6,2%.

Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν οι αγορές στην Γηραιά Ήπειρο. Το ζήτημα των δασμών και οι κόντρες γύρω από το παγκόσμιο εμπόριο συνεχίζουν να αποτελούν "μεγάλο αγκάθι", ωστόσο στο επίκεντρο βρίσκονται επίσης και οι συνεχείς διεργασίες γύρω από το Brexit.

Την ίδια ώρα κέρδη 0,60% σημειώνει η τιμή του αργού πετρελαίου με την τιμή να κινείται στα 72,50 δολ. το βαρέλι. Ήπια άνοδος 0,20% για τον χρυσό στα 1,206 δολ. η ουγιά.

Dow Jones +0,10%

S&P500 +0,05%

Nasdaq -0,05%

Διαβάστε επίσης