Οικονομία

Ερχεται ρύθμιση 24 δόσεων για οφειλές στον ΕΦΚΑ -Στη 10ετία η παραγραφή


Χατζηδάκης: Εξετάζεται η κατάργηση της εισφοράς 1% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων υπέρ του ΤΠΔΥ

Την αύξηση από 12 σε 24 των δόσεων της πάγιας ρύθμισης για τις οφειλές προς τον ΕΦΚΑ και την παραγραφή χρεών προς τον ασφαλιστικό φορέα στη 10ετία αντί για 20ετία που ισχύει σήμερα προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Η επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης οφειλών που δίνει τη δυνατότητα καταβολής μικρότερων μηνιαίων δόσεων έχει συμφωνηθεί σε συζητήσεις του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου με τη διοίκηση του εθνικού ασφαλιστικού φορέα. Εκτιμάται ότι θα βοηθήσει δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις κάθε μεγέθους και δραστηριότητας να τακτοποιήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, να εξασφαλίσουν πιστοποιητικό ασφαλιστικής ενημερότητας και να επιστρέψουν στην κανονικότητα όσον αφορά τις συναλλαγές τους.

Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε επίσης ότι εξετάζεται από κοινού με το υπουργείο Οικονομικών η κατάργηση της παρακράτησης 1% που επιβάλλεται σήμερα στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας.

Οι ρυθμίσεις αυτές θα περιληφθούν στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή το φθινόπωρο, ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες ΕΦΚΑ