Νέο Επιχειρείν

ScaleIT: Τελευταία πρόσκληση για τις Ελληνικές startups με τις καλύτερες επιδόσεις


Για την 4η ετήσια εκδήλωση, που θα τις φέρει κοντά με επενδυτές και VC funds

Το ScaleIT καλεί τις ελληνικές startups να εγγραφούν για την 4η ετήσια εκδήλωση, που φέρνει κοντά τις υψηλότερα αναπτυσσόμενες startups της Νότιας και Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης με επενδυτές και VC funds. Τους προηγούμενους 30 μήνες οι απόφοιτοι του ScaleIT συγκέντρωσαν πάνω από 140 εκατ. δολάρια σε επενδύσεις, με πάνω από το 25% του συνολικού κεφαλαίου να έχει συγκεντρωθεί στην Ιταλία την αναφερθείσα περίοδο (δ' εξάμηνο 2015- α' εξάμηνο 2018). 

Μερικές από τις  εταιρείες που ξεχώρισαν με τα αποτελέσματα τους μετά τη συμμετοχή τους στις προηγούμενες εκδηλώσεις ScaleIT  είναι : Motork, Bemyeye, Musement, Tok.tv, Shopfully, Cuebiq, Spreaker (πλέον μετεξελισσόμενη σε Voxnest). Τρεις από τις εταιρείες που ξεχώρισαν πέρυσι είναι οι Artemest, Soundreef και HelloHungry.com, οι οποίες εξασφάλισαν νέες επενδύσεις σε λιγότερο των τεσσάρων μηνών από το πέρας της εκδήλωσης. 

Οι εγγραφές θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσω του www.scaleit.biz/apply, έως την Παρασκευή,15 Ιουνίου 2018. 

Κριτήρια επιλογής: 

  • Κύκλος εργασιών τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ τους προηγούμενους 12 μήνες ή τουλάχιστον 1 εκατ. μηνιαίους χρήστες (σε περίπτωση διαδικτυακού B2C). 
  • Ανάπτυξη έτους σχεδόν 100%
  • Τουλάχιστον το 20% του κύκλου εργασιών να έχει προέλθει από το εξωτερικό ή να έχουν μία καθαρή και βιώσιμη διεθνή στρατηγική 

Οι νικητές θα ανακοινωθούν έως τις 31 Αυγούστου και θα παρευρεθούν στη διημερίδα στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2018, στο Μιλάνο της Ιταλίας. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την εταιρεία τους στους παρευρισκόμενους και να έχουν κατ-ιδίαν συναντήσεις με διεθνείς επενδυτές και επενδυτικές ομάδες (VC funds). (Τρεις επενδυτικοί γύροι Α,Β,Γ κυμαινόμενοι από 3 εκατ.-30 εκατ. ευρώ).

Ο Lorenzo Franchini, ιδρυτικό στέλεχος της ScaleIT, ανέφερε : “Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων εκδηλώσεων, η ScaleIT κατάφερε να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης  με πάνω από 350 επενδυτές από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Ασία και το Ισραήλ. Αυτό κατέστη δυνατό γιατί τους παρουσιάσαμε εταιρείες υψηλής ποιότητας”.

Μερικές από τις επενδυτικές ομάδες (VC Funds) που παρέστησαν στις προηγούμενες εκδηλώσεις είναι:  Amadeus Capital, Ardian, Cisco Investments, DN Capital, Draper Esprit, EarlyBird, Eight Roads, Highland Europe, Holtzbrinck Ventures, Idinvest, Index Ventures, Iris Capital, Nauta Capital, Omnes, Partech Ventures.

Οι φετινοί συνεργάτες της εκδήλωσης είναι οι εξής: Εuronext, McKinsey, Orrick , Amazon Web Service, Salesforce, Silverpeak, Badenoch & Clark, Ludovici, Piccone & Partners, Endeavor, ABC Accelerator, Startups.watch, U-Start και  U.S. Consulate General Milan.

H ScaleIT είναι μία εταιρεία εκδηλώσεων/πλατφόρμα που φέρνει σε επαφή τις αναπτυσσόμενες εταιρείες της Νότιας και Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης με τα μεγαλύτερα επενδυτικά funds που ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε αυτές τις περιοχές. Ιδρύθηκε το 2015 από τον Lorenzo Franchini – ο οποίος είναι επενδυτής κεφαλαίων σε νεοφυείς επιχειρήσεις και δραστηριοποιείται στο τομέα των Venture Capital.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε: www.scaleit.biz 
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα