Ενέργεια

Saudi Aramco: Υποχώρησαν 19% τα κέρδη του α' τριμήνου


Υποχώρησαν τα καθαρά κέρδη α' τριμήνου κατά 19% της Saudi Aramco, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, όπως ανακοίνωσε η εταιρία τα οποίοα διαμορφώθηκαν στα 31,88 δισ. δολάρια (119,54 δισ. ριάλ) από 39,5 δισ. δολάρια, μέσω πτώση της τιμής του πετρελαίου και της μείωσης της παραγωγής του «μαύρου χρυσού».

Σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο (το δ΄του 2022) τα καθαρά κέρδη παρουσιάζονται αυξημένα κατά 3,75% αυξημένα, ενώ παρουσιάζονται ξεπέρασαν τις προσδοκίες για 30,5 δισ. δολάρια, που προέβλεπαν οι αναλυτές του Reuters.

Η Aramco, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, σημείωσε τον Μάρτιο ρεκόρ καθαρών κερδών 161,1 δισ. δολαρίων για το 2022, αυξημένα κατά 46,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Aramco, Amin Nasser, τόνισε την αξία της στρατηγικής της εταιρείας για το μέλλον, με σημαντικές επενδύσεις στα πετροχημικά και άλλες δραστηριότητες.

"Αξιοποιούμε τεχνολογίες αιχμής για να αυξήσουμε την ικανότητα μετατροπής υγρών σε χημικά και να καλύψουμε την αναμενόμενη ζήτηση για πετροχημικά προϊόντα", δήλωσε ο Nasser.

Πρόσθεσε ότι "πιστεύουμε ότι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα παραμείνουν ζωτικής σημασίας συστατικά του παγκόσμιου ενεργειακού μείγματος για το προσεχές μέλλον".

Ο Nasser δήλωσε ότι "μακροπρόθεσμες προοπτικές της εταιρείες παραμένουν αμετάβλητες".

Οι αναλυτές ανέμεναν να δουν ακόμα μεγαλύτερη πτώση στα καθαρά κέρδη του πετρελαϊκού κολοσσού της Σαουδικής Αραβίας αυτό το τρίμηνο, καθώς ο πληθωρισμός και η αύξηση των επιτοκίων ασκούν πιέσεις στην παγκόσμια ζήτηση του πετρελαίου και υποδαυλίζουν τους φόβους για ύφεση.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα