Επιχειρήσεις

Σαρρηγεωργίου/Εurolife: Δύο άγνωστοι στην εξίσωση της αγοράς


Η ελληνική ασφαλιστική αγορά συνεισφέρει στην ελληνική οικονομία με 13 δισεκ. ευρώ

Δύο θέματα πολύ σοβαρά έθεσε κατά την ομιλία στο 10ο Ασφαλιστικό Συνέριο ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife ΕRB Ασφαλιστική Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου. Από τα δύο αυτά θέματα, και μεταξύ άλλων εξαρτάται η αναπτυξιακή πορεία που θα ακολουθήσει ο κλάδος στο μέλλον.

της Ελενας Ερμείδου

Ο κος Σαρρηγερωργίου χαρακτηριστικά, γνωρίζοντας πολύ καλά την ασφαλιστική αγορά, είπε:

 «Το θέμα δεν είναι πως θα τσακωθούμε για να μοιράσουμε την μικρή πίτα αλλά να αυξήσουμε την πίτα», όπως επίσης και ότι

«Το θέμα είναι να μην είστε irrelevant στο κοινό» γιατί στο τέλος ο κόσμος θέλει ένα ποιοτικό προϊόν/υπηρεσία με σωστό κόστος».

Ο κλάδος των ασφαλειών είναι κομβικός και μπορεί να συνεισφέρει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της οικονομίας και την κοινωνίας, το γεγονός ωστόσο στην Ελλάδα μέχρι και σήμερα εφαρμόζονται στρατηγικές ‘υφαρπαγής’ χαρτοφυλακίων από μία ασφαλιστική στην άλλη με στόχο την αύξηση του όγκου, έχει εν μέρει καθηλώσει την αγορά στο 2,5% στο ΑΕΠ το οποίο, παρά ταύτα, δεν είναι μικρό ποσοστό.

Η ελληνική ασφαλιστική αγορά συνεισφέρει στην ελληνική οικονομία με 13 δισεκ. ευρώ και όπως είπε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife ..

«είμαστε με 13 δισεκ ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής, με 25.000 εργαζομένους. […] Πρέπει να επικοινωνήσουμε στον κόσμο και τα νέα παιδιά ότι η ασφάλιση δεν είναι κάτι μουχλιασμένο. Εμείς δίνουμε και τη σοβαρότητα αλλά και ό,τι φρέσκο κάνουν τα start ups».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ευρώπη οι ασφαλιστικές, όπως η Munich Re, Hannover Re, Allianz,  επενδύουν μακροπρόθεσμα και σοβαρά σε εταιρείες startups με στόχο την ανάδειξη νέων ποιοτικών και λειτουργικών ασφαλιστικών προϊόντων.

Στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει να γίνεται δουλειά, κάποιες εταιρείες κάνουν πολύ σοβαρή δουλειά, ωστόσο κάποιες άλλες την λειτουργία αυτή φέρεται να την έχουν εντάξει στις διαδικασίες ΕΚΕ ή και προβολής.

Ο κος Σαρρηγεωργίου ο οποίος μπήκε στην ασφαλιστική αγορά προερχόμενος από το Asset Management, διετέλεσε πριν περάσει στην Eurolife και στην Διαχείριση Κεφαλαίων της Allianz, έκανε έκκληση να προσεγγίσει η αγορά μορφωμένο κόσμο με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης. Συγκρίνοντας τις ΗΠΑ που ήταν και την Ελλάδα τόνισε ότι:

«Η μεγάλη μας διαφορά με την Αμερική, δεν είναι στο know how ή την ποιότητα αλλά στην συνείδηση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνέδριο συνέδριο βράβευσε τον Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου για το έργο του και τη συνεισφορά του στην ελληνική ασφαλιστική αγορά