Κοινωνική Ευθύνη

SAP και UNICEF διδάσκουν νέες δεξιότητες σε λιγότερο ευνοημένους νέους


Ποιοτική εκπαίδευση, κατάρτιση και επαγγελματικές δεξιότητες σε νέους που βρίσκονται σε λιγότερο ευνοημένες κοινότητες ανά τον κόσμο, θα προσφέρουν μέσω της νέας παγκόσμιας συνεργασίας τους η SAP και η UNICEF, με στόχο να τους προετοιμάσουν για την αγορά εργασίας και να τους βοηθήσουν να γίνουν ενεργοί πολίτες.

Η τριετής συνεργασία θα φέρει σε επαφή τις επιχειρήσεις, τις κυβερνήσεις και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις για τη δημιουργία μοντέλων βιώσιμης εκπαίδευσης.

Θα επικεντρωθεί σε πρωτοβουλίες για την ένταξη των νέων στο εργατικό δυναμικό, με στόχο να συνδράμει στην ευημερία τους αλλά και να συνεισφέρει με  ικανούς νέους επαγγελματίες που θα στελεχώσουν τις επιχειρήσεις του αύριο.

Η συνεργασία θα επιδιώξει την ανάπτυξη ενός τυποποιημένου εθνικού προγράμματος σπουδών, προγραμμάτων ετοιμότητας εργατικού δυναμικού και διεξοδικής έρευνας για την καλύτερη ενημέρωση και σύνδεση του ιδιωτικού τομέα με τα ταλέντα του μέλλοντος.

Περισσότεροι από ένας στους πέντε νέους σήμερα δεν εργάζονται, ούτε σπουδάζουν ή εκπαιδεύονται. Επίσης, ακόμα περισσότεροι νέοι δεν μαθαίνουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για την αναζήτηση ποιοτικών θέσεων εργασίας, καθώς η σημερινή ταχέως μεταβαλλόμενη οικονομία επιτάσσει εξειδικευμένες δεξιότητες.

«Για τους νέους, η πορεία προς ένα επιτυχημένο μέλλον περνά μέσα από μια ποιοτική εκπαίδευση που τους εξοπλίζει με τις δεξιότητες που χρειάζονται για να ευδοκιμήσουν στο σημερινό εργατικό δυναμικό», δήλωσε ο Henrietta Fore, Executive Director, UNICEF. «Οι νέοι είναι μερικοί από τους καλύτερους δημιουργούς και στοχαστές του κόσμου. Είμαστε ενθουσιασμένοι που δουλεύουμε με τη SAP για να αξιοποιήσουμε την ενέργεια και τις ιδέες των νέων και να τους βοηθήσουμε να συνεισφέρουν στις οικονομίες και τις κοινωνίες τους».

Μέχρι το 2030, οι επιχειρήσεις και οι κοινότητες σε όλο τον κόσμο πρέπει να είναι έτοιμες να ενσωματώσουν με βιώσιμο τρόπο 2 δισεκατομμύρια νέους στο εργατικό δυναμικό.

Η συνεργασία θα βοηθήσει τους νέους σε όλη την Αφρική, την Ασία και την Ευρώπη, με τις αρχικές προσπάθειες να επικεντρώνονται στην Ινδία, την Τουρκία και το Βιετνάμ. Η συνεργασία αποτελεί μέρος της Generation Unlimited, της παγκόσμιας συμμαχίας που εργάζεται για να προετοιμάσει τους νέους να γίνουν αφοσιωμένοι και παραγωγικοί πολίτες. Η Generation Unlimited, η οποία ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο, συγκαλεί δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις από πολλούς τομείς, ώστε να συνδράμουν στην εκπαίδευση και την απασχόληση της νεολαίας, ενώ στελεχώνεται σε αυτήν την προσπάθεια από πολλούς νέους ανθρώπους.

«Οι άνθρωποι ανησυχούν για το χάσμα ευκαιριών σε αυτή τη νέα οικονομία», δήλωσε ο CEO της SAP Bill McDermott. «Οι επιχειρήσεις πρέπει να λάβουν ουσιαστικά μέτρα για την αναβάθμιση του σημερινού αλλά και του αυριανού εργατικού δυναμικού, ανεξάρτητα από την ηλικία τους ή τον τόπο κατοικίας τους. Μαζί με τη UNICEF, θα αυξήσουμε τη συνεργασία με τον δημόσιο τομέα και θα επικεντρωθούμε στο βέλτιστο δυνατό πρόγραμμα σπουδών για την προετοιμασία των εργαζομένων του μέλλοντος. Αυτό είναι ένα ακόμα παράδειγμα πως κάνουμε το σωστό τόσο για την κοινωνία όσο και για τις επιχειρήσεις- και αυτά τα δύο βρίσκονται σε τέλεια αρμονία».

Διαβάστε επίσης