Πολιτική

Σαμαρικοί: Έκανε κωλοτούμπα και για τη Novartis ο Μητσοτάκης


H επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να αφήσει εκτός Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis τον Αλέξη Τσίπρα εξελίσσεται σε νέα εστία εσωτερικών τριβών στη ΝΔ.

Η απόφαση εξόργισε τους υποστηρικτές της σκληρής γραμμής, με προεξάρχοντες τους Σαμαρικούς, που επιθυμούσαν την παραπομπή στην Προανακριτική της Βουλής και του πρώην πρωθυπουργού.

Άλλωστε, ο Αντώνης Σαμαράς στην πρόσφατη κατάθεσή του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατήγγειλε ονομαστικά  τον Αλέξη Τσίπρα ως  «εγκέφαλο της σκευωρίας».

Ιδού και κάποια από τα χαρακτηριστικά αποσπάσματα της κατάθεσης του πρώην  πρωθυπουργού με αναφορές στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ:

  • «… ιθύνων νους είναι ο τέως Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, από κοινού με τον εκτελεστικό του βραχίονα, τέως Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Παπαγγελόπουλο, αρμόδιο για θέματα διαφθοράς, εξύφαναν το σχέδιο της απόπειρας πολιτικής μου εξόντωσης, χρησιμοποιώντας τους εν λόγω εισαγγελικούς λειτουργούς ως πειθήνια όργανα των ανόμων στοχεύσεών τους».
  • «… ο κ. Τσίπρας αποφάσισε και παρήγγειλε την κατασκευή της σκευωρίας, ο κ. Παπαγγελόπουλος, λόγω των ιδιοτήτων του, μερίμνησε ως «Ρασπούτιν» για την υλοποίησή της υποδεικνύοντας ενέργειες στην ευνοούμενή του Εισαγγελέα Διαφθοράς, βρέθηκαν οι πρόθυμοι μάρτυρες που κατέθεταν ό,τι κατά την εκάστοτε πολιτική συγκυρία εξυπηρετούσε τους μικροπολιτικούς σχεδιασμούς του κ. Τσίπρα και όλα δημοσιεύονταν ως κομματική προπαγάνδα από το κυβερνητικό φερέφωνο, την εφημερίδα του κ. Βαξεβάνη».
  • «Ο κ. Τσίπρας κατασκεύασε μία ανύπαρκτη υπόθεση με ψευδείς μαρτυρίες για πολιτική εκμετάλλευση, όπως του επέτρεψε ο θεσμικός και πολιτικός του αμοραλισμός».
  • «Ήρθε η στιγμή, λοιπόν, η Ελληνική Δικαιοσύνη να θυμίσει στους επίορκους Εισαγγελείς που ανέλαβαν χρέη εκτελεστών μιας χαλκευμένης σκευωρίας, ότι ο Δικαστικός Λειτουργός θα πρέπει να υπακούει σε ό,τι του υπαγορεύει το δίκαιο και όχι να καθίσταται υποχείριο του κάθε «Ρασπούτιν» - Παπαγγελόπουλου ή «Τσάρου» - Τσίπρα, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της πολιτικής εξουσίας προς ίδιον όφελος!»

Αντί λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας να παραπεμφθεί στην Προανακριτική Επιτροπή, ώστε να επιβεβαιωθεί και η γνωστή δήλωση Σαμαρά : «Θα τους πάω μέχρι τέλους», μένει εκτός «κάδρου» αναζήτησης ποινικών ευθυνών για τη «σκευωρία».

Η αντίδραση των Σαμαρικών ήταν άμεση, θεωρώντας ότι πρόκειται για νέο άδειασμα του Α. Σαμαρά, μετά την αντιπροεδρία της Κομισιόν και εκφράστηκε με χθεσινό δημοσίευμα του Antinews.gr, υπό τον τίτλο «Σε τι είναι συνεπής ο Μητσοτάκης;». Σε αυτό αφού παρατίθενται κυβιστήσεις του πρωθυπουργού σε οικονομία, μεταναστευτικό, Μακεδονικό, αναφέρεται για τις εξελίξεις σε σχέση με τη Novartis:

«Την καλύτερη κωλοτούμπα όμως, οι κυβερνώντες την κρατούσαν για το τέλος. Αθώωσαν εν ριπή οφθαλμού τον άλλοτε σκευωρό Αλέξη.

Όλα τα μηχανεύτηκε ο Παπαγγελόπουλος. Ο οποίος μια ωραία πρωία επειδή δεν είχε τίποτε καλύτερο να κάνει σκέφτηκε να… αποκαλύψει το μεγαλύτερο σκάνδαλο από σύστασης του Ελληνικού κράτους, κατηγορώντας πρωθυπουργούς, υπουργούς και διοικητές τραπεζών.

Και είναι δεδομένο -εδώ θα είμαστε- ότι ούτε γι΄ αυτόν θα αποδειχθεί τίποτα. Κι έτσι η σκευωρία της Novartis, που είχε γίνει προεκλογική σημαία του Μητσοτάκη, ως δια μαγείας θα εξαφανιστεί. Σα να μην υπήρξε ποτέ.

Αλλά είπαμε, οι πρωθυπουργοί δεν πάνε φυλακή. Γιατί άραγε; Μήπως γιατί στον βωμό του δικομματισμού όλα θυσιάζονται; Διότι αυτό συμπεραίνεται από την μετεκλογική μετάλλαξη του Μητσοτάκη».

ΚΥΡ

Διαβάστε επίσης