Αγορές

«Ρουκέτα» Fitch και Moody’s στη ρωσική οικονομία!


«Ρουκέτα» στη Ρωσία εξαπέλυσαν οι διεθνείς οίκοι Fitch και Moody’s, οι οποίοι υποβάθμισαν κατά έξι βαθμίδες την πιστοληπτική ικανότητας της Μόσχας, στέλνοντάς την στην κατηγορία «Junk». Η ρωσική οικονομία η οποία βρίσκεται σε δυσχερή θέση μετά τις σκληρές κυρώσεις της Δύσης, δέχεται ένα ακόμη ηχηρό ράπισμα.

H Fitch υποβάθμισε την αξιολόγηση της Ρωσίας σε «Β» από»ΒΒΒ», ενώ η Moody’s την έριξε επίσης στα τάρταρα, από «Baa3» σε «Β3». Αμφότεροι οι οίκοι αξιολόγησης αμφισβητούν ευθέως τη δυναμική της ρωσικής οικονομίας και δη την ικανότητά της να διαχειριστεί-εξυπηρετήσει το χρέος.

Προφανώς, η κύρια αιτία για τη μεγάλη υποβάθμιση της ρωσικής οικονομίας, αποτελούν οι κυρώσεις που επέβαλλαν οι δυτικοί στη Μόσχα και έχουν ήδη προκαλέσει τεράστια προβλήματα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας, καθώς και στο ρούβλι. 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αμφότεροι οι οίκοι αξιολόγησης αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω υποβάθμιση το επόμενο διάστημα.

Να θυμίσουμε ότι πριν μερικές ημέρες η S&P υποβάθμισε σε «junk» την αξιολόγηση της Ρωσίας, ενώ οι πάροχοι δεικτών FTSE Russell και MSCI έκαναν γνωστό ότι θα αφαιρέσουν τις ρωσικές μετοχές από όλους τους δείκτες τους.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα