Επιχειρήσεις

Ρωσικό δικαστήριο κατέσχεσε περιουσιακά στοιχεία της UniCredit


Δικαστήριο στη Ρωσία διέταξε την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, λογαριασμών και ακινήτων της UniCredit, καθώς και μετοχών σε δύο θυγατρικές της, στο πλαίσιο αγωγής για ένα έργο φυσικού αερίου που έμεινε στα χαρτιά και στο οποίο εμπλέκεται η ιταλική τράπεζα.

Η απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της Αγίας Πετρούπολης αφορά 462,7 εκατ. ευρώ (503 εκατ. δολάρια) σε τίτλους, ακίνητα και λογαριασμούς που ανήκουν στον ιταλικό τραπεζικό κολοσσό, καθώς και το 100% των μετοχών των UniCredit Leasing και UniCredit Garant. Πρόκειται για θυγατρικές UniCredit Bank ΑΟ, του ρωσικού βραχίονα του ιταλικού τραπεζικού ομίλου, ο οποίος είχε ενεργητικό 8,67 δισ. ευρώ στο τέλος του 2023 (από 10,16 δισ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα).

Όπως μετέδωσε το Reuters, η UniCredit -σε μια πρώτη αντίδραση- σημείωσε ότι η συγκεκριμένη κατάσχεση επηρέασε μόνο ένα μέρος των περιουσιακών στοιχείων της ρωσικής μονάδας της και όχι ολόκληρη τη θυγατρική της. «Επί του παρόντος εξετάζουμε τις υπόλοιπες λεπτομέρειες» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Δημοσίευμα στους Financial Times αναφέρει ότι η UniCredit είναι μετά την αυστριακή Raiffeisen Bank International ο μεγαλύτερες ευρωπαϊκός δανειστής στη Ρωσία. Ο ιταλικός τραπεζικός κολοσσός δέχεται συνεχιζόμενες πιέσεις από τις εποπτικές αρχές της Ευρωζώνης να μειώσει την έκθεσή της στη Ρωσία εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία και των συνεχιζόμενων δυτικών κυρώσεων στη ρωσική οικονομία.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις