Διεθνή

Ρωσία: Ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ «είναι ζωντανός και καλά στην υγεία του»


Το επίσημο κανάλι που διαθέτει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ισχυρός ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ και ισχυρός σύμμαχος του Προέδρου Βλαντίμιρμ Πούτιν έδειξε σήμερα ένα βίντεο με τον Καντίροφ, διαψεύδοντας τις αναφορές μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι η κατάσταση της υγείας του είναι άσχημη.

Το Κρεμλίνο όταν ρωτήθηκε αυτήν την εβδομάδα για τις αναφορές που ισχυρίζονται ότι ο 46χρονος ηγέτης της Τσετσενίας νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Μόσχας, απάντησε ότι δεν έχει πληροφορίες για το ζήτημα αυτό.

Αλλά το βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι Telegram του Καντίροφ δέιχνει τον ίδιο να κάθεται δίπλα στο κρεβάτι ενός άνδρα που αποκαλείται «ο αγαπητός μας θείος Μαγκομέντ Αμπτνουλχαμίντοβιτς Καντίροφ» τον οποίο φιλάει στο χέρι και στο κεφάλι. Δεν είναι σαφές πότε είχε γυριστεί το βίντεο.

«Δόξα στον Παντοδύναμο, είμαι ζωντανός και υγιής και δεν καταλαβαίνω καθόλου, γιατί πρέπει να γίνεται φασαρία ακόμη και στην περίπτωση της ασθένειάς μου;» αναφέρεται στην ανάρτηση, που φέρεται να έχει γραφτεί από τον ίδιο τον Καντίροφ.

Εκπρόσωποι του Τσετσένου ηγέτη δεν απάντησαν σε επανειλημμένα τηλεφωνήματα που του έγιναν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για να σχολιάσουν τις αναφορές ότι ο Καντίροφ ασθενεί.

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις