Διεθνή

Ρωσία: Ο πρόεδρος Πούτιν θυμίζει το πυρηνικό δόγμα της Μόσχας


Ερωτηθείς για τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε χθες Τετάρτη τη Δύση ότι η Μόσχα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της προκειμένου να αμυνθεί σε περίπτωση που απειληθεί η εθνική κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου είπε ότι η Δύση έχει κατ’ επανάληψη κατηγορήσει τη Ρωσία ότι επισείει την απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων, αλλά υπογράμμισε πως αυτό είναι λάθος. Υπενθύμισε πως οι ΗΠΑ ήταν αυτές που χρησιμοποίησαν πυρηνικά όπλα εναντίον της Ιαπωνίας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε ξένα πρακτορεία ειδήσεων στο περιθώριο του οικονομικού φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ο Πούτιν επεσήμανε ότι το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας επιτρέπει τη χρήση τέτοιων όπλων για την αντιμετώπιση απειλών.

«Για κάποιον λόγο, η Δύση θεωρεί πως η Ρωσία δεν θα τα χρησιμοποιήσει ποτέ», είπε ο Πούτιν. «Έχουμε πυρηνικό δόγμα, ιδού τι προβλέπει. Εάν οι ενέργειες κάποιου απειλούν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα, θεωρούμε πιθανή τη χρήση όλων των μέσων που έχουμε στη διάθεσή μας. Αυτό δεν θα έπρεπε να εκλαμβάνεται επιπόλαια, επιφανειακά», επέμεινε ο Ρώσος πρόεδρος.

πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα