Διεθνή

Ρωσία: Kατέλαβe το χωριό Κλιστσίιβκα στην ανατολική Ουκρανία


Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέλαβε το Κλιστσίιβκα, χωριό της περιφέρειας Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, το οποίο το Κίεβο είχε ξαναθέσει υπό τον έλεγχό του τον Σεπτέμβριο του 2023, κατά την θερινή του αντεπίθεση που δεν στέφθηκε τελικά από επιτυχία.

"Οι μονάδες του Νότου, έπειτα από ενεργές επιχειρήσεις, απελευθέρωσαν τον οικισμό Κλιστσίιβκα", ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η αργή αυτή προέλαση των ρωσικών δυνάμεων, με τίμημα βαριές απώλειες, δεν έχει ωστόσο επιτρέψει μέχρι στιγμής την επίτευξη σημαντικής προόδου έναντι των ουκρανικών δυνάμεων, οι οποίες αμύνονται, αντιμετωπίζοντας έλλειψη στρατιωτών και εξοπλισμών και επίσης από τις 10 Μαΐου την επίθεση των ρωσικών δυνάμεων στην περιφέρεια του Χαρκόβου, στη βορειοανατολική Ουκρανία, όπου όφειλαν να αποστείλουν πολύτιμες ενισχύσεις.

Το χωριό Κλιστσίιβκα βρίσκεται ακριβώς νότια της Μπαχμούτ, πόλης που καταστράφηκε από τις συγκρούσεις και κατακτήθηκε από τον ρωσικό στρατό τον περσινό Μάιο, έπειτα από μάχες που μαίνονταν για δέκα μήνες.

Αποτελεί έναν από τους ελάχιστους οικισμούς που ανακατέλαβε το Κίεβο κατά την μεγάλη θερινή αντεπίθεσή του, η οποία αποσκοπούσε στη διάσπαση του μετώπου στα ανατολικά και τα νότια, με τη βοήθεια δυτικών όπλων, αλλά προσέκρουσε στην συμπαγή άμυνα των ρωσικών δυνάμεων.

πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα