Διεθνή

Ρωσία: Αποκλεισμός στο Facebook - Προς διακοπή οι εξαγωγές λιπασμάτων


Η ρωσική ρυθμιστική αρχή Roskomnadzor, που είναι αρμόδια για το διαδίκτυο, διέταξε σήμερα τον αποκλεισμό του Facebook στη Ρωσία, κατηγορώντας την πλατφόρμα ότι «κάνει διακρίσεις» σε βάρος των ρωσικών μέσων ενημέρωσης.

«Ελήφθη η απόφαση να μπλοκαριστεί το Facebook» από σήμερα Παρασκευή, ανακοίνωσε μέσω του Telegram.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται στη Ρωσία διαπίστωσαν ότι δεν είναι δυνατή πλέον η πρόσβαση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης παρά μόνο μέσω VPN.

Το υπουργείο Βιομηχανίας συνέστησε να διακοπούν προσωρινά οι εξαγωγές λιπασμάτων

Το υπουργείο Βιομηχανίας της Ρωσίας συνέστησε σήμερα στους παραγωγούς λιπασμάτων να διακόψουν προσωρινά τις εξαγωγές τους, υποστηρίζοντας ότι οι ξένες εταιρείες κάνουν «σαμποτάζ» παρεμποδίζοντας τη μεταφορά αυτού του προϊόντος.

Η Ρωσία είναι ένας από τους κυριότερους παραγωγούς λιπασμάτων στον κόσμο.

«Επί του παρόντος, δημιουργείται μια κατάσταση όπου, λόγω του σαμποτάζ στις παραδόσεις από ορισμένες ξένες εταιρείες, οι αγρότες της Ευρώπης και άλλων χωρών δεν μπορούν να παραλάβουν τις ποσότητες λιπασμάτων» για τις οποίες έχουν υπογράψει συμβόλαια, ανέφερε το υπουργείο. «Το ρωσικό υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου αναγκάστηκε να συστήσει στους Ρώσους παραγωγούς να διακόψουν προσωρινά τις αποστολές ρωσικών λιπασμάτων που προορίζονται για εξαγωγή», πρόσθεσε.

Το υπουργείο διευκρίνισε ότι οι Ρώσοι αγρότες θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τις ποσότητες που χρειάζονται.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα